Οι απειλές προς τον Γιώργο | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Οι απειλές προς τον Γιώργο

08:54 | 4/4/14
Με… αντίποινα απειλεί η κυβέρνηση τον Γιώργο Παπανδρέου αν συνεχίσει να ζητά την αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από αυτή, την ίδια στιγμή που ο Λεωνίδας Γρηγοράκος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, από το βήμα της Βουλής, για τριπλές κάλπες -ανεξαρτήτως αν στη συνέχεια αναγκάζεται «να τα μαζέψει» - εντείνοντας το νευρικό κλονισμό σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.


Μέγαρο Μαξίμου και Χαριλάου Τρικούπη εμφανίζονται έξαλλοι με τη δημόσια προτροπή του Γιώργου Παπανδρέου να αποχωρήσει το ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση και περνούν στην αντεπίθεση έναντι του πρώην πρωθυπουργού.

Κυβερνητικοί κύκλοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ακόμα και συγκρότησης Εξεταστικής Επιτροπής για την είσοδο της χώρας στο Μνημόνιο, αν ο Γιώργος Παπανδρέου εμμένει στην αποσταθεροποιητική –όπως την υποστηρίζουν τακτική του – ενώ η Χαριλάου Τρικούπη απειλεί με τον φάκελο οικονομικών του ΠΑΣΟΚ και με τις χρηματοδοτήσεις των ΜΚΟ.

«Αυταπατώνται αν νομίζουν ότι με εκβιασμούς θα κάμψουν τον Γιώργο Παπανδρέου» σημειώνουν στενοί του συνεργάτες, ενώ υπενθυμίζουν τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού στο Bloomberg ότι δεν προτίθεται να δημιουργήσει κλίμα αποσταθεροποίησης.

Ουσιαστικά ο Γ. Παπανδρέου, όπως έχει αποκαλύψει το Real.gr, ετοιμάζεται για δυναμική επάνοδο στην κεντρική πολιτική σκηνή ακόμα και με την ίδρυση νέου κόμματος αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, ενώ έως τότε δεν θα είναι αυτός που θα ανατρέψει την κυβέρνηση.

Την ίδια στιγμή έντονη είναι η κινητικότητα τόσο στο εσωτερικό της κυβέρνησης όσο και στην Συγγρού.

Δεν πέρασε για παράδειγμα απαρατήρητη η δήλωση στήριξης του Αντώνη Σαμαρά από τον υπουργό Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο, με την επισήμανση όμως ότι εμφανίζεται στην ανακοίνωσή του και με τον τίτλο του αντιπροέδρου της ΝΔ.

Η επικεφαλής της γαλάζιας ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας Μαριέττα Γιαννάκου ζητά να τοποθετηθεί η ΝΔ στην υπόθεση Μπαλτάκου και ο επικεφαλής πολιτικού σχεδιασμού της Συγγρού με δηλώσεις στον 9,84 παραδέχεται πολιτικές ευθύνες του πρωθυπουργού για την τοποθέτηση Μπαλτάκου στην θέση του γραμματέα της κυβέρνησης.

Παράλληλα, υπό τον φόβο για τυχόν νέα βίντεο με συνομιλίες με κυβερνητικά στελέχη που κατέχει και προτίθεται να δημοσιοποιήσει η Χρυσή Αυγή, εντείνεται η γκρίνια «καραμανλικών» και «μητσοτακικών» βουλευτών.

Υπό το κλίμα αυτό, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκου από του βήματος της Βουλής για τριπλές κάλπες, ασχέτως αν στην πορεία αναγκάστηκε σε διορθωτικές δηλώσεις.

Την κυβέρνηση «πλαγιοκοπεί» και η εντεινόμενη επίθεση της ΔΗΜΑΡ, με δηλώσεις του ιδίου του Φώτη Κουβέλη αλλά και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Νίκου Τσούκαλη, ότι τον καιρό της τρικομματικής κυβέρνησης ο Τ. Μπαλτάκος απειλούσε με συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή αν η Αγίου Κωνσταντίνου δεν ψήφιζε τα νομοσχέδια.

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης
Πηγή: real.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών