Τρίτη ή Τετάρτη η συζήτηση στη Βουλή | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Τρίτη ή Τετάρτη η συζήτηση στη Βουλή

09:09 | 7/4/14
Να αφήσει πίσω της όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την υπόθεση Μπαλτάκου επιδιώκει η κυβέρνηση και για το σκοπό αυτό επιταχύνει την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή που έχει ζητήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως, μάλιστα, ενημερώθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης από το Μέγαρο Μαξίμου η κυβέρνηση επιθυμεί η συζήτηση να πραγματοποιηθεί ακόμα και Τρίτη ή Τετάρτη, ασχέτως εάν αύριο είναι προγραμματισμένη 24ωρη απεργία της ΕΣΗΕΑ στα μέσα ενημέρωσης και μεθαύριο η πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Είναι φανερό πως η κυβέρνηση επιθυμεί-αν αυτό γίνει κατορθωτό-να είναι «απολύτως καθαρό» το πολιτικό τοπίο από το «Μπαλτάκος γκέιτ» έως την Παρασκευή που επισκέπτεται τη χώρα μας η Άνγκελα Μέρκελ, ώστε να μονοπωλήσει τη συζήτηση η έξοδος στα αγορές.

Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν πως εντείνοντας μεταξύ άλλων το «πυρ ομαδόν» κατά της Χρυσής Αυγής και «στριμώχνοντας» τον ΣΥΡΙΖΑ, θα κερδίσουν το στοίχημα υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα διαθέτει άλλα βίντεο η Χρυσή Αυγή και, κυρίως, ότι δεν θα διαθέτει άλλα βίντεο όπου θα εμφανίζονται νέα πρόσωπα, πέραν αυτού του Τ. Μπαλτάκου.


Η Μέρκελ διχάζει

Η επίσκεψη Μέρκελ, ούτως ή άλλως, θα αποτελέσει σημείο οξύτατης αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως προκύπτει από τις χθεσινές δηλώσεις υπέρ της γερμανίδας Καγκελαρίου από τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τη σκληρή επίθεση που εξαπέλυσε επί του θέματος στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών ο ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι απολύτως σαφές, άλλωστε, ότι η κυβέρνηση θα ρίξει «όλα τα χαρτιά της» για την αναστροφή του κλίματος στην αξιοποίηση της επίσκεψης Μέρκελ και την έξοδο στις αγορές, καθώς σε διαφορετική περίπτωση και με τα περιθώρια να στενεύουν θα αποκτήσει ντεζαβαντάζ στην πορεία προς τις κάλπες του Μαΐου.

Το ακριβώς αντίθετο επιδιώκει η αξιωματική αντιπολίτευση, που αναμένεται να αξιοποιήσει προς την κατεύθυνση αυτή και την πανελλαδική απεργία της Τετάρτης. Άλλωστε μόνο τυχαίο δεν είναι που η γερμανίδα Καγκελάριος ούτε καν συζήτησε το ενδεχόμενο να συναντηθεί στην Αθήνα με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης
Πηγή: real.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών