Από τη «δύναμη των αποτελεσμάτων» θα κριθεί η στάση Πούτιν για τα δημοψηφίσματα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Από τη «δύναμη των αποτελεσμάτων» θα κριθεί η στάση Πούτιν για τα δημοψηφίσματα

10:22 | 12/5/14
Από «τη δύναμη των αποτελεσμάτων» που θα βγάλουν οι κάλπες στις επαρχίες Ντόνετσκ και Λουχάνσκ θα κριθεί η στάση του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν απέναντι στα δημοψηφίσματα που οργανώθηκαν την Κυριακή στην ανατολική Ουκρανία, όπως διεμήνυσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του κ. Πούτιν Ντμίτρι Πέσκοφ, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Kommersant.

Τα πρώτα αποτελέσματα των αυτονομιστών κάνουν λόγο για συντριπτική ψήφο υπέρ της αυτονόμησης στο Ντόνετσκ, με ποσοστό 89%. Πηγές του πρακτορείου Reuters τοποθέτησαν το ποσοστό στο 95% στο Λουχάνσκ. Κίεβο Ευρωπαϊκή Ένωση και Ηνωμένες Πολιτείες έχουν απορρίψει την όλη διαδικασία ως άκυρη.

Ο κ. Περσκόφ υπογράμμισε ωστόσο πως η απόφαση του κ. Πούτιν είναι «δύσκολο να προβλεφθεί».

Ερωτηθείς εάν η στάση του κ. Πούτιν θα επηρεαστεί από την απόφαση των αυτονομιστών να μην εισακούσουν την έκκλησή του για αναβολή των δημοψηφισμάτων, ο κ. Πέσκοφ σημείωσε πως ο ρώσος ηγέτης «δεν ζήτησε [την αναβολή], αλλά έκανε μία σύσταση».

Παραδέχτηκε μάλιστα πως θα ήταν δύσκολο για τους ρωσόφιλους να εισακούσουν τη σύσταση της Μόσχας, «με δεδομένες τις πραγματικές κινήσεις μάχης» στην περιοχή.

«Οι κάτοικοι έπρεπε να ενεργήσουν βάσει του δικού τους σχεδίου και προχωρώντας με γνώμονα την πραγματική κατάσταση», διευκρίνισε.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών