Δραματική αναθεώρηση προς τα κατω του απολογισμού στο Αφγανιστάν (upd) | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Δραματική αναθεώρηση προς τα κατω του απολογισμού στο Αφγανιστάν (upd)

00:17 | 4/5/14
Σε δραματική αναθεώρηση προς τα κάτω του πρώτου επίσημου απολογισμού, από τις δύο κατολισθήσεις που «έθαψαν» μεγάλο μέρος χωριού στο βορειοανατολικό Αφγανιστάν, προέβησαν το απόγευμα του Σαββάτου οι τοπικές Αρχές, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό, ο αριθμός των νεκρών «δεν πιστεύεται» πως θα υπερβεί τους 500, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνήτης της επαρχίας Μπαντακχσάν, Γκιούλ Μοχάμαντ Μπεντάρ παρά το γεγονός ότι το πρωί ο εκπρόσωπος Τύπου του ίδιου του κυβερνήτη είχε κάνει λόγο για περισσότερους 2.100 νεκρούς.

Ο κ. Μπεντάρ εξήγησε πως η εντυπωσιακή διαφορά μεταξύ των δύο απολογισμών οφείλεται στο γεγονός ότι τα πρώτα στοιχεία ετοιμάστηκαν με βάση τις πληροφορίες «ντόπιων», και «όχι από την τεχνική μας ομάδα».

Στους 300 ανέρχεται ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών, όπως δήλωσε από τον τόπο της καταστροφής ο ίδιος κυβερνήτης Σάχης Γιαλιουλάχ Αντίμπ.

Σημειώνεται πως αρχικά είχαν εκφραστεί φόβοι ότι οι νεκροί μπορεί να ανέλθουν και σε 2.700, και η ανεπαρκής αξιοπιστία της πληροφόρησης από τις Αρχές αφήνει στον «αέρα» τον πραγματικό αριθμό των νεκρών.

Οι προσπάθειες εντοπισμού τυχόν επιζώντων εγκαταλείφθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου, περίπου 24 ώρες μετά την καταστροφή.

Ο κυβερνήτης Αντίμπ σημείωσε πως το σημείο της τραγωδίας θα κηρυχθεί μαζικός τάφος.

Περίπου 4.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί λόγω της τραγωδίας, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ο οποίος απήθυνε έκκληση να στραφεί προς τους επιζώντες η μέριμνα των Αρχών.

Περίπου 300 οικήματα εκτιμάται πως παραμένουν θαμμένα κάτω από τόνους πέτρας, χώματος και λάσπης.

Οι κατολισθήσεις προκλήθηκαν από τις βροχοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή κατά τις τελευταίες ημέρες. Προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε εγκαταστάσεις και υποδομές.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών