Παμαμιμίκος: Είναι λάθος να αποκλειστεί η Χ.Α. από τις εκλογές | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Παμαμιμίκος: Είναι λάθος να αποκλειστεί η Χ.Α. από τις εκλογές

16:26 | 4/5/14
Αντίθετος με τον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής από τις εκλογές είναι ο Ανδρέας Παπαμιμίκος...

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», τονίζει ότι είναι πολιτικά λάθος να απαγορευθεί η λειτουργία ενός κόμματος και προσθέτει πως πρέπει να διωχθούν όσοι ευθύνονται για τις ποινικές πράξεις που διέπραξαν.

Εν όψει της διπλής κάλπης σημειώνει πως η Ν.Δ. δεν ταυτίζεται με το ΠΑΣΟΚ και δηλώνει αισιόδοξος για το αποτέλεσμα.


Διαβάστε αποσπάσματα από τη συνέντευξη του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ.


Μιλώντας με αρκετό κόσμο, κανείς από τη βάση της Ν.Δ. αντιλαμβάνεται πως, ακόμα και ύστερα από δύο χρόνια συγκυβέρνησης, οι ψηφοφόροι συνεχίζουν να αντιδρούν στη συνύπαρξη με το ΠΑΣΟΚ. Θεωρείτε πως αυτό τελικά έκανε κακό στη συσπείρωση του κόμματος;

Η Νέα Δημοκρατία έχει μεγάλη ιστορία σ’ αυτόν τον τόπο. Συνεργαζόμαστε αλλά δεν ταυτιζόμαστε με το ΠΑΣΟΚ. Δεν ισοπεδώνουμε τις διαφορές μας. Όταν ο Αντώνης Σαμαράς πήρε στις πλάτες του την ευθύνη να απομακρύνει τη χώρα από το χείλος της καταστροφής, δεν γινόταν αλλιώς.

Απέναντι στους λαϊκιστές και τους ακραίους δεν υπήρχε άλλος δρόμος. Για να κυβερνηθεί η χώρα, δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Αν τιναζόταν στον αέρα η σταθερότητα, αν έπεφτε η χώρα σε ακυβερνησία, σήμερα θα ήμασταν σε κατάσταση Αργεντινής.

Αντιλαμβάνομαι και ξέρω από πρώτο χέρι τις αντιρρήσεις του κόσμου, αλλά επαναλαμβάνω πως δεν γινόταν αλλιώς. Καταλαβαίνω, βέβαια, πως για εκείνους που ένιωσαν για πολλά χρόνια την αδικία στο πετσί τους, αυτό το επιχείρημα δεν είναι εύκολα αποδεκτό. Το εθνικό συμφέρον, όμως, είναι για μας πάνω από όλα και είμαι σίγουρος πως σ’ αυτό συμφωνούν όλοι οι νεοδημοκράτες.


Η συμμετοχή ή όχι της Χρυσής Αυγής στις ευρωεκλογές έφθασε τελικά στον Άρειο Πάγο. Πιστεύετε πως πρέπει να τεθεί εκτός νόμου;

Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης αλά καρτ. Τις σεβόμαστε και δεν τις αμφισβητούμε, είτε μας βολεύει αυτό είτε όχι. Το έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν και θα το κάνουμε και τώρα.

Όμως, για να απαντήσω στην ερώτησή σας, θα επαναλάβω αυτό που έχω πει από τον περασμένο Σεπτέμβρη: Θεωρώ πολιτικά λάθος να απαγορευτεί η λειτουργία ενός κόμματος. Να διωχθούν όσοι ευθύνονται για τις αξιόποινες πράξεις που διέπραξαν. Δίωξη λοιπόν για φρονήματα δεν πρέπει να γίνεται σε καμία περίπτωση. Η αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού πρέπει να είναι πολιτική και να βασίζεται σε δύο πυλώνες.

Από τη μία, με την ανάκαμψη της οικονομίας, που πετυχαίνουμε το τελευταίο διάστημα, και η οποία σύντομα θα γίνει αισθητή καις την καθημερινότητα του πολίτη. Κυρίως, όμως, οι ακραίες φωνές θα τεθούν ξανά στο περιθώριο, μέσα από την προσπάθεια για ανάκτηση του κύρους του πολιτικού συστήματος.

Σ’ αυτή την πρόκληση είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε τις επόμενες ημέρες με τις προτάσεις για τη συνταγματική αναθεώρηση, οι οποίες έχουν στόχο να θωρακίσουν τους θεσμούς από τις παθογένειες που οδήγησαν στην απαξίωσή τους. Δική μας δουλειά, συνεπώς, είναι να δώσουμε απαντήσεις στα αίτια που γέννησαν αυτό το μόρφωμα και να είστε σίγουροι πως θα το καταφέρουμε.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών