Έρογλου προς Αναστασιάδη για εδαφικό: Άργησες πολύ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Έρογλου προς Αναστασιάδη για εδαφικό: Άργησες πολύ

17:46 | 11/5/14
«Φρένο» στο ενδεχόμενο επιστροφής στους ελληνοκυπρίους εδαφών όπως η Μόρφου και η Καρπασία βάζει ο Ντερβίς Έρογλου...

Δεν μπορούν να παραβλεφθούν οι εξελίξεις μετά το 1974 και ο ελληνοκύπριος ηγέτης πρέπει να έρθει στις διαπραγματεύσεις αξιολογώντας αυτά τα 40 χρόνια, δήλωσε ο τουρκοκύπριος ηγέτης σύμφωνα με το κυπριακό κανάλι Σίγμα.

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη δήλωσε ότι “οι άνθρωποι μας έχουν εγκατασταθεί, έχουν αποκτήσει ρίζες, έχουν φτιάξει σπίτια (εδώ). Εσύ αν θεωρείς ότι αυτά δεν υπάρχουν και λες ότι θέλεις αυτά που έχασες το 1974, θα σου πούνε `άργησες πολύ`. Πού ήταν το μυαλό σου το 1974 για μια συμφωνία; Τη συμφωνία Ντενκτάς – Μακαρίου το 1977 γιατί την έβαλες στο ράφι;”.

Μιλώντας στη 18η γενική συνέλευση του συνδέσμου ηρώων των “ειρηνευτικών δυνάμεων ασφαλείας” της Τουρκίας, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ανέφερε ότι οι Τουρκοκύπριοι πριν το 1974 πάντοτε περίμεναν ότι “μια μέρα θα έρθει η Τουρκία” στην Κύπρο, πράγμα που και ο ίδιος είχε γράψει σε στίχο ποιήματος το 1954, όπως είπε. Στα “σύνορα” του ψευδοκράτους οι τουρκοκύπριοι ζουν με ευμάρεια και ασφάλεια, υποστήριξε, την αξία του οποίου γνωρίζουν σήμερα και πρέπει να κρατήσουν αυτά που κέρδισαν "με τέσσερα χέρια", όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις συνομιλίες ο κ. Έρογλου είπε ότι “αισθανόμαστε και τις πιέσεις από κάποιες μεγάλες χώρες. Το σημαντικό είναι να πιστεύετε αυτό που υπερασπίζεστε. Ξέρω τι υπερασπίζομαι, τι θέλετε εσείς, ξέρω τις προσδοκίες σας όσον αφορά τη ζωή σας αυτά τα εδάφη. Η απέναντι πλευρά θέλει πολλά. Και η δική μου ψυχή θέλει πολλά. Αλλά το σημαντικό είναι το εφικτό”.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών