«Η Ανοιχτή Πόλη δεν είναι χθεσινή στα δημοτικά πράγματα» | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

«Η Ανοιχτή Πόλη δεν είναι χθεσινή στα δημοτικά πράγματα»

21:16 | 5/5/14
Στην πλατεία Αγίου Μάρκου πραγματοποίησε σήμερα ομιλία ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηνών Γαβριήλ Σακελλαρίδη...

Αναφερόμενος στην πολιτική και το πρόγραμμα του κ. Καμίνη δήλωσε: «Τις τελευταίες ημέρες ο κ. Καμίνης προσπαθεί να υπερασπιστεί ένα έργο που δεν έχει κάνει. Δεν το υπερασπίζεται καθόλου καλά.

Η ευαισθησία στο ζήτημα της αλληλεγγύης δεν μπορεί να εξαντλείται στη διαχείριση ιδιωτικών χορηγιών. Όταν ο κοινωνικός προϋπολογισμός του Δήμου έχει μειωθεί στο μισό, σε συνθήκες κρίσης, και ο Δήμαρχος δεν έχει πει κουβέντα. Όταν τα δημοτικά ιατρεία υπολειτουργούν. Όταν ο δήμος κρατάει αποστάσεις από τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, που δραστηριοποιούνται πλέον σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας.

Συμφωνούμε βέβαια με τον κ. Καμίνη που σήμερα είπε ότι η αλληλεγγύη δεν προσφέρεται για φτηνά προεκλογικά παιχνίδια. Προφανώς καταγγέλλει τον εαυτό του. Διότι σήμερα ο δήμος μοίρασε επίδομα ένδειας από 30 έως 185 ευρώ σε περίπου χίλιους πολίτες. Δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές. Παρ’ όλο που το σχετικό κονδύλι έχει κατατεθεί στα ταμεία του Δήμου εδώ και πέντε μήνες, από τον Δεκέμβριο του 2013. Ας τον κρίνουν οι πολίτες της Αθήνας».


Βολές εξαπέλυσε και εναντίον του κ. Σπηλιωτόπουλου δηλώνοντας:

«Η αδυναμία του να διατυπώσει οποιαδήποτε πρόταση για τα προβλήματα της πόλης είναι προφανής. Και για να διασώσει πολιτικά την υποψηφιότητά του, το ρίχνει στον ακροδεξιό λαϊκισμό. Για λόγους ιδιοτέλειας παίζει ένα παιχνιδάκι ανεύθυνο και επικίνδυνο.

Η Αθήνα με την μεγάλη δημοκρατική και προοδευτική παράδοση δεν πρόκειται να τον ακολουθήσει».

Αναφερόμενος στην πολιτική διάσταση των εκλογών είπε:«Η Αθήνα δεν θα δώσει την νίκη σε κανέναν κυβερνητικό υποψήφιο. Δεν θα δώσει την χαρά στον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο να πανηγυρίσουν το βράδυ των δημοτικών εκλογών. Η Αθήνα θα υψώσει το ανάστημά της, απέναντι στο Μνημόνιο, απέναντι στην κρίση, απέναντι σε όλους αυτούς που καταστρέφουν ανθρώπινες ζωές και δημόσια αγαθά, είτε ψηφίζοντας – όπως ο κ. Σπηλιωτόπουλος, είτε υλοποιώντας πρόθυμα – όπως ο κ. Καμίνης».

Ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα προβλήματα της περιοχής στο Γουδί, τόσο στο Αλσος όσο και στα Κουντουριώτικα: «Η υλοποίησή του είναι ώριμη να ξεκινήσει. Με την απαγόρευση κάθε νέας δόμησης. Με την αξιοποίηση των υφιστάμενων στρατιωτικών κτιρίων για χρήσεις πολιτισμού. Με την ανάδειξη ενός δικτύου πεζόδρομων και ποδηλατόδρομων που θα διατρέχουν τον χώρο. Και βεβαίως με την καθολική απαγόρευση χρήσης ιδιωτικών αυτοκινήτων μέσα στο πάρκο.

Η δημιουργία ενός ενιαίου λειτουργικού Πάρκου με πράσινο, που θα ξεκινά από τους πρόποδες του Λυκαβηττού και θα φτάνει μέχρι την οδό Κεδρηνού, είναι αίτημα των κατοίκων της περιοχής και των φορέων από την δεκαετία του 70. Αντί γι’ αυτό έχουμε ακούσει τα πιο απίθανα εναλλακτικά σχέδια. Σχέδια που αποσκοπούν στην εμπορική εκμετάλλευση της περιοχής, την τσιμεντοποίηση και την ολοκληρωτική καταστροφή ενός ιστορικού και αρχιτεκτονικού μνημείου: των προσφυγικών της λεωφόρου Αλεξάνδρας

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών