Κόντρα στον «αέρα» για το χρέος | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Κόντρα στον «αέρα» για το χρέος

12:54 | 5/5/14
Το θέμα του ελληνικού χρέους αποτέλεσε πεδίο αντιπαράθεσης για τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Σταθάκη, οι οποίοι μίλησαν στον realfm.

Ο κ. Σταθάκης τόνισε: «Η δική μας οπτική λέει κάτι εξαιρετικά απλό, ότι τώρα πρέπει και η Ευρώπη και η Ελλάδα να αναζητήσουν μία λύση, ας την ονομάσουμε “μπαζούκας”. Δηλαδή, μια λύση που θα δίνει πραγματικά μια στροφή μεγάλη στο θέμα του χρέους, θα απελευθερώνει την ελληνική οικονομία από τη μόνιμη παγίδα χρέους και θα ανοίγει πλέον τις δυνατότητες να υπάρξει μία πραγματική μεταστροφή και στη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας και στις επιχειρήσεις και στο τραπεζικό σύστημα που χρειάζεται και αυτό και άλλες λύσεις».

Ο αρμόδιος τομεάρχης ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε στη συνέχεια: « Η ιδανική λύση θα ήταν να υπάρξει μία ευρωπαϊκής διάστασης πρωτοβουλία στο συγκεκριμένο θέμα. Αυτή θα ήταν πολύ ευκολότερο να συζητηθεί και να επικυρωθεί από τα κοινοβούλια των χωρών αντί να απομονωθεί αποκλειστικά και μόνο η ιδέα σε μια ρύθμιση ειδικά για την Ελλάδα και χωρίς μια συνολικότερη αντιμετώπιση του ευρωπαϊκού προβλήματος».

Από την πλευρά του, ο κ. Μηταράκης ανέφερε: «Το γεγονός ότι ο κ. Σταθάκης έχει σήμερα τη δυνατότητα και την άνεση να μιλάει στην εκπομπή σας για τη μείωση του ελληνικού χρέους συμβαίνει για δύο λόγους: Πρώτον, γιατί η κυβέρνηση Σαμαρά κατάφερε τον Νοέμβριο του 2012 να πάρει την πολιτική απόφαση ότι η Ευρώπη θα δει το θέμα του ελληνικού χρέους. Δεύτερον, στο γεγονός ότι χάρη στις τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού το 2013 είχαμε πρωτογενές πλεόνασμα.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, «το γεγονός ότι γίνεται αυτή η συζήτηση και ξεκινάει και επίσημα στο Eurogroup η προσπάθεια για μείωση του ελληνικού χρέους -και σίγουρα το καλύτερο είναι προτιμότερο από το καλό, ο,τι καλύτερη συμφωνία μπορούμε να πάρουμε, σίγουρα μας βοηθάει περισσότερο από κάτι άλλο, αυτό είναι αυτονόητο- συμβαίνει, πρώτον γιατί η Ελλάδα ανέκτησε την εμπιστοσύνη και δεύτερον γιατί τα διπλά ελλείμματα έγιναν διπλά πλεονάσματα».

Ακούστε αναλυτικά τη δήλωσε στον realfm:


Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών