Κουβέλης: Η κάλπη θα εκπλήξει όσους δημοσκοπούν | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Κουβέλης: Η κάλπη θα εκπλήξει όσους δημοσκοπούν

13:23 | 6/5/14
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ μιλώντας στον realfm αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup και στο αίτημα της Ελλάδας για ελάφρυνση του χρέους...

«Εκείνο το οποίο φαίνεται είναι ότι ζητάνε εποπτεία για κάθε περίπτωση που θα έχουμε μία αναδιάρθρωση του χρέους. Η παραπομπή, γύρω στον Σεπτέμβριο, του όλου θέματος είναι προφανές ότι δεν βρίσκει ευήκοα ώτα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η προσπάθεια που έπρεπε και πρέπει να καταβληθεί για την αναδιάρθρωση του χρέους είναι προφανέστατα με απομείωση του συνολικού δημοσίου χρέους, με χρονική επιμήκυνση και σε κάθε περίπτωση και με μείωση των επιτοκίων.

Είναι παρούσα η επαναξιολόγηση και μάλιστα – σύμφωνα με τις πληροφορίες- από την τρόικα. Το μεγάλο ζήτημα είναι η αυτονομία των πολιτικών χειρισμών που πρέπει να έχει η χώρα μας εν όψει του γεγονότος ότι έχει κάνει μία πορεία και αυτή η πολιτική αυτονομία της χώρας, στη διαχείριση των οικονομικών, είναι πλέον επιβεβλημένη» τόνισε ο κ. Κουβέλης.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αναφέρθηκε και στις δημοσκοπήσεις και σχολίασε το πως βιώνει τα αποτελέσματα των μετρήσεων που καθημερινά εμφανίζουν άλλο κόμμα να προηγείται. «Δεν θα πω τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο, αλλά ότι η κάλπη θα εκπλήξει όλους εκείνους οι οποίοι δημοσκοπούν και δημοσκοπούν μάλιστα με δεδομένα ασάφειας, πέρα από προθέσεις, αλλά εξ αντικειμένου. Οταν για παράδειγμα το 30-40% του ελληνικού λαού που ερωτάται στο πλαίσιο της όποιας δημοσκόπησης δηλώνει ότι είναι αδιάφορο. Είναι και μεγάλος ο αριθμός των αναποφάσιστων. Οταν από την άλλη πλευρά πολύς κόσμος που ερωτάται από τις δημοσκοπικές εταιρείες δεν απαντά. Κατά συνέπεια αντιλαμβάνεται ο οιοσδήποτε και πέρα από προθέσεις, εγώ δεν κάνω δίκην προθέσεων, δεν είναι ασφαλή τα δημοσκοπικά ευρήματα που καταγράφονται.

Να προσθέσω και κάτι άλλο, αυτό το «ασανσέρ» που αφορά τη Δημοκρατική Αριστερά, πως μπορώ να το ερμηνεύσω όταν η ΔΗΜΑΡ για παράδειγμα καταγράφεται άλλοτε ως πρώτο δημοφιλέστερο κόμμα και άλλοτε ως δεύτερο δημοφιλέστερο κόμμα».


Ακούστε αναλυτικά τι δήλωσε στον realfm:


Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών