Νέο λάθος στον αριθμό των επιζώντων από την τραγωδία του Sewol! | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Νέο λάθος στον αριθμό των επιζώντων από την τραγωδία του Sewol!

19:17 | 7/5/14
Νέο λάθος στον αριθμό των διασωθέντων από το τραγικό ναυάγιο του επιβατικού Sewol στα ανοιχτά της Νοτίου Κορέας παραδέχτηκε την Τετάρτη η Ακτοφυλακή της ασιατικής χώρας.

Σύμφωνα με τον αναθεωρημένο απολογισμό, οι επιζήσαντες από το τραγικό ναυάγιο ανέρχονται τελικά σε 172, κι όχι σε 174, όπως ισχυριζόταν από τις 18 Απριλίου η νοτιοκορεατική κυβέρνηση.

Η Ακτοφυλακή απέδωσε την αναθεώρηση σε λάθη στην διαδικασία καταμέτρησης.

Δεδομένης της αλλαγής, ο αριθμός των νεκρών και των αγνοούμενων από τη συγκλονιστική ναυτική τραγωδία ανέρχεται πλέον σε 304.

Έως τώρα έχουν εντοπιστεί 269 σοροί. Η συντριπτική πλειοψηφία των θυμάτων ήταν μαθητές ενός λυκείου που βρίσκεται στα περίχωρα της Σεούλ, οι οποίοι συμμετείχαν σε σχολική εκδρομή.

Υπενθυμίζεται πως τις πρώτες ώρες μετά το ναυάγιο οι Αρχές είναι διαμηνύσει πως όλοι οι μαθητές είχαν διασωθεί, ενώ παράλληλα είχε γίνει πλήθος λαθών σχετικά με τον ακριβή αριθμό των επιβαινόντων και των διασωθέντων.

Κατά το μοιραίο ταξίδι του το Sewol μετέφερε το τριπλάσιο βάρος από το επιτρεπτό, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, που επικαλούνται ως πηγή την έκθεση της Αστυνομίας για το ναυάγιο.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών