Οι έλεγχοι έφεραν έσοδα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Οι έλεγχοι έφεραν έσοδα

15:43 | 7/5/14
Η εντατικοποίηση των ελέγχων, έφερε έσοδα. Αυτό τουλάχιστον άφησε να εννοηθεί η διευθύντρια της Φορολογικής Διοίκησης-Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών, Χριστίνα Μαυρίδου, μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Η κ.Μαυρίδου μίλησε για φορολογικά έσοδα που ξεπερνούν τα 175 εκατομμύρια ευρώ και τα οποία εισέρρευσαν στα δημόσια ταμεία μόνο τους τελευταίους τρεις μήνες ως αποτέλεσμα των ελέγχων στη λίστα εμβασμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, η κ.Μαυρίδου υποστήριξε ότι το Κέντρο Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου επέλεξε αρχικά 436 υποθέσεις από το σύνολο των 24.710 εμβασμάτων συνολικού ύψους εννέα δις ευρώ που έφυγαν στο εξωτερικό την περίοδο 2009-2012.

Σημείωσε όμως ότι ως σήμερα έχουν ελεγχθεί 1200 περιπτώσεις, οι οποίες και έφεραν έσοδα άνω των 200 εκατομμυρίων ευρώ στα δημόσια ταμεία.

Δεδομένης της προηγούμενης διαβεβαίωσης του υπουργείου Οικονομικών δια δελτίου Τύπου του τον Φεβρουάριο ότι τα φορολογικά έσοδα από τον έλεγχο των εμβασμάτων έφταναν τότε τα 25 εκατομμύρια ευρώ, η αύξηση είναι θεαματική και σύμφωνα με την κ.Μαυρίου, οφείλεται στην εντατικοποίηση των ελέγχων εντός του 2014, μετά από εντολή του υπουργού προκειμένου να ολοκληρωθούν 500 υποθέσεις εμβασμάτων ως τον Μάιο.

Ενδιαφέρον όμως, έχει και η αποστροφή του λόγου της κ.Μαυρίδου, σύμφωνα με την οποία το τελευταίο διάστημα, ο οικονομικός εισαγγελέας έχει προωθήσει στις φορολογικές αρχές 80 υποθέσεις που αφορούν την πολύκροτη πια λίστα Λαγκάρντ.

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

Πηγή: real.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών