Σόιμπλε: Μεγάλος σεβασμός στους Έλληνες | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Σόιμπλε: Μεγάλος σεβασμός στους Έλληνες

19:10 | 20/5/14
Διπλό μήνυμα στήριξης στην ελληνική οικονομία από το Βερολίνο. Εύσημα από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών και τον επικεφαλής του Δ.Σ. της Deutsche Bank...

Πιο συγκεκριμένα, τη διάθεση πιστώσεων, ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ μέσω της KfW, για την χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα, «προκειμένου να ξεπεραστούν οι δυσκολίες χρηματοδότησης», ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

Το δε σεβασμό του στις προσπάθειες των Ελλήνων, εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Η Ελλάδα έχει διανύσει έναν δύσκολο δρόμο, ο οποίος απαίτησε πολλά από τους Έλληνες πολίτες. Αυτές οι προσπάθειες αξίζουν μεγάλο σεβασμό. Οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες αρχίζουν τώρα να δίνουν καρπούς», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε και πρόσθεσε:

«Τώρα θα πρέπει να βελτιώσουμε τις συνθήκες ανάπτυξης. Ειδικά οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις θα πρέπει να μπορούν να χρηματοδοτούνται καλύτερα. Για αυτό κάνω ό,τι μπορώ».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «οι επιχειρήσεις μπορούν με αυτό (ενν. το κεφάλαιο) να πραγματοποιήσουν επενδύσεις οι οποίες βρίσκονται εδώ και καιρό στην αναμονή και οι οποίες είναι αποφασιστικής σημασίας για τη διατήρηση και για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και εκπαίδευσης».

Τα δάνεια, επισημαίνεται, θα δοθούν στις επιχειρήσεις από την κρατική αναπτυξιακή τράπεζα KfW, μέσω ελληνικών τραπεζών.

«Η Γερμανία εγγυάται για αυτά τα δάνεια. Η ελληνική κυβέρνηση συμμετέχει στην ίδια κλίμακα», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Deutsche Bank: Σημαντική πρόοδος στην Ελλάδα

«Σημαντική πρόοδο» έχει σημειώσει η Ελλάδα, σύμφωνα με τον εκ των επικεφαλής του Διοικητικού Συμβουλίου της Deutsche Bank, Γιούργκεν Φίτσεν, ο οποίος θεωρεί ορθή την υποστήριξη της Ελλάδας από τους εταίρους της, αλλά και το ρίσκο που αναλαμβάνουν οι επενδυτές.

«Η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο και προσφάτως μάλιστα για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια πήρε ξανά χρήματα από τις κεφαλαιαγορές, για 5%», δηλώνει ο κ. Φίτσεν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild και σε σχόλιο των συντακτών, ότι «αυτό συνέβη μόνον επειδή οι φορολογούμενοι στην Γερμανία, την Γαλλία και σε άλλες χώρες αναλαμβάνουν την ευθύνη για την Ελλάδα με δισεκατομμύρια ευρώ», απαντά: «Αυτή η υποστήριξη υπάρχει και την βρίσκω σωστή. Είναι επίσης σωστό οι επενδυτές να είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν τον κίνδυνο έναντι των ανάλογων αποδόσεων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών