Συγγνώμη από τη Βόρεια Κορέα μετά την κατάρρευση 23όρωφης πολυκατοικίας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Συγγνώμη από τη Βόρεια Κορέα μετά την κατάρρευση 23όρωφης πολυκατοικίας

10:27 | 18/5/14
Πολυώροφη πολυκατοικία κατέρρευσε στην Πιόνγκ Γιάνγκ της Βόρειας Κορέας, γεννώντας φόβους για εκατοντάδες νεκρούς. Η κατάρρευση έλαβε χώρα την Τρίτη, όμως η είδηση μεταδόθηκε σήμερα Κυριακή από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της απομονωμένης χώρας.

Άγνωστος παραμένει ο αριθμός των θυμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες του Associated Press, η πολυκατοικία διέθετε 23 ορόφους, ενώ πηγές του Reuters αναφέρουν πως στο κτήριο στεγάζονταν 92 νοικοκυριά.

«Οι νεκροί πρέπει να είναι εκατοντάδες, αν υποθέσουμε ότι κάθε οικογένεια έχει κατά μέσο όρο τέσσερα μέλη», υπογράμμισε βορειοκορεάτης αξιωματούχος που μίλησε στο Reuters.

Σημειώνεται ότι στη Βόρεια Κορέα συνηθίζεται οι ένοικοι να μετακομίζουν στα νέα κτίρια προτού αυτά ολοκληρωθούν.

Εν μέσω της τραγωδίας, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η κυβέρνηση ουσιαστικά απολογήθηκε για το δυστύχημα, με το κρατικό πρακτορείο να μεταδίδει πως οι Αρχές της Πιονγκγιάνγκ εκφράζουν «τη βαθιά θλίψη και τη συγγνώμη τους».

«Η κατασκευή ενός συγκροτήματος κατοικιών δεν έγινε σωστά και οι αξιωματούχοι που την επέβλεψαν και την έλεγξαν με ανεύθυνο τρόπο», σημείωνε η ανακοίνωση του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων.

Η παραδοχή αρνητικών γεγονότων, ειδικά εάν συνοδεύεται από επίσημες απολογίες, είναι ένα κάτι πολύ σπάνιο στη Βόρεια Κορέα.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιόνγκ-Ουν «έμεινε ξύπνιος όλη τη νύχτα εξαιτίας της θλίψης» μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της χώρας.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών