Ανακούφιση και σκληρό δίλημμα από Σαμαρά (video) | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ανακούφιση και σκληρό δίλημμα από Σαμαρά (video)

09:59 | 19/5/14
«Πολικό» ήταν το τοπίο σε Μ. Μαξίμου και Λ. Συγγρού την ώρα που οι τηλεοπτικοί σταθμοί έδειξαν τα πρώτα exit polls...

Ο Αντώνης Σαμαράς τα παρακολούθησε από το Μέγαρο Μαξίμου μαζί με στενούς του συνεργάτες και η πρώτη απόφαση που ελήφθη ήταν απλή: «Ψυχραιμία».

Οι επιτελείς του Μαξίμου έβλεπαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να βγαίνουν στα τηλεοπτικά πάνελ και να μιλούν για «σαφή ήττα της κυβέρνησης» ποντάροντας πάνω στο μήνυμα των exit polls.

Όταν ο κ. Σαμαράς μετέβη στα γραφεία της Λ. Συγγρού είδε στο γραφείο του, δυο ανθρώπους που γνωρίζουν καλά από εκλογές: Τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Και η πρώτη δήλωση αποφασίστηκε να γίνει από τον Πρόεδρο της Βουλής, με την ιδιότητα όμως του ανθρώπου που έχει «φάει με το κουτάλι τις εκλογές».

Ο κ. Μεϊμαράκης εκτίμησε ότι είναι πολύ νωρίς να εξαχθούν συμπεράσματα και πως η ΝΔ μπαίνει από προνομιακή θέση στις μάχες του δεύτερου γύρου σε όλες τις περιφέρειες. Και εν τέλει δεν διαψεύστηκε.

«Ώσπου να πούμε δόξα τω Θεώ, είπαμε βοήθα Παναγιά» είπε στο real.gr έμπειρο στέλεχος του κομματικού μηχανισμού της ΝΔ που από την αρχή τόνισε πως δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση θέμα πρόωρων εκλογών.

Οι εντυπώσεις χάθηκαν νωρίς - νωρίς στον δήμο Αθήνας και στην Περιφέρεια Αττικής.

Οι συζητήσεις στη Λ. Συγγρού έδιναν και έπαιρναν για το τι έφταιξε: Οι εσωκομματικές κόντρες, το «καπρίτσιο» του Νικήτα Κακλαμάνη, η τελευταία εμφάνιση του κ. Σπηλιωτόπουλου στο Mega έλεγαν κάποιοι.

Η αργοπορημένη υποψηφιότητα Κουμουτσάκου και η ελλιπής υποστήριξη που είχε από υπουργούς και «γαλάζιους» δημάρχους, εκτιμούσαν άλλοι.

Στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά λίγο πριν από τα μεσάνυχτα και με καθαρότερο μυαλό σε σχέση με τις πρώτες ώρες, έκανε την εξής αποτίμηση:

«Τώρα όλα θα κριθούν στη στρατηγική της επόμενης εβδομάδας...»


Ο σχεδιασμός Σαμαρά

Ο κ. Σαμαράς θα δεχθεί σήμερα στην Αθήνα τον υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

Το μυαλό του όμως είναι ήδη σε συγκεκριμένες περιφέρειες που η ΝΔ θα πρέπει να «καθαρίσει» στον δεύτερο γύρο και πάνω σε αυτά τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου θα σχεδιαστούν οι όποιες εξορμήσεις του στην περιφέρεια.

Από το επιτελείο του κ. Σαμαρά σημείωναν πάντως, μετά την χθεσινοβραδινή δήλωση Τσίπρα ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έβαλε πολιτικό ζήτημα εκλογών» ρίχνοντας τους τόνους από το αρχικό σύνθημα «τρεις κάλπες μια επιλογή: Να νικήσουμε».

Οι τόνοι αναμένεται να ανέβουν κατακόρυφα από τα κυβερνητικά στελέχη αλλά και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό με πόλωση μέχρι τέλους.

Οι συζητήσεις για το εάν η στρατηγική των δυο γύρων και των ευρωεκλογών τη δεύτερη ευθύνεται μπορεί να περιμένει, έλεγαν από το Μαξίμου.

Ο κ. Σαμαράς, πάντως, φρόντισε νωρίς-νωρίς να βάλει το δίλημμα των ευρωεκλογών, το οποίο θα εντείνει τις επόμενες ημέρες - μέχρι και την τελευταία ώρα που θα κλείσουν οι κάλπες την προσεχή Κυριακή.


Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών