Αλβανία: Χρήση όλμων και βαρέων πολυβόλων από κατοίκους του Λαζαρατίου! (video) | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Αλβανία: Χρήση όλμων και βαρέων πολυβόλων από κατοίκους του Λαζαρατίου! (video)

19:22 | 17/6/14
Η γνωστή σε όλη την Ευρώπη επιχείρηση χασισοκαλλιέργειας, του Λαζαρατιού στο Νότο της Αλβανίας που εξασφάλιζε ετήσιο τζίρο των 5 δισεκατομμυρίων ευρώ, από την Κυριακή βρίσκεται υπό τον ισχυρό κλοιό των ανδρών ασφαλείας της χώρας.

800 άνδρες της αστυνομίας, των επίλεκτων δυνάμεων και της άμεσης επέμβασης, ενισχυμένοι από θωρακισμένα οχήματα και ειδικό εξοπλισμό, πολιορκούν το χωριό, στην 28η επιχείρηση της αστυνομίας τα δέκα τελευταία χρόνια για να θέσουν υπό τον έλεγχο του κράτους το χωριό αυτό. Οι προηγούμενες 27 έχουν σταθεί άκαρπες.

Xθες τη νύχτα με τη βοήθεια θωρακισμένων οχημάτων η αστυνομία κατάφερε να μπει στο χωριό. Σε κάθε βήμα της η αστυνομία χρειάστηκε να ανταλλάξει πυκνά πυρά με τους ένοπλους κατοίκους. Από την ανταλλαγή πυρών ένας άντρας της αστυνομίας τραυματίστηκε. Οι κάτοικοι του χωριού στην άμυνα τους κατά της αστυνομίας, έκαναν χρήση όλμων, όπως και βαρέων πολυβόλων. Είναι γνωστό ότι μέρος από τα πέντε δισεκατομμύρια Ευρώ του ετήσιου τζίρου από την πώληση των ναρκωτικών, οι κάτοικοι του Λαζαρατιού επένδυσαν για την εξασφάλιση ισχυρού πολεμικού εξοπλισμού, ενώ μεγάλες ποσότητες όπλων και πυρομαχικών έχουν εξασφαλιστεί από τις ταραχές της Άνοιξης του 1997.

Η αστυνομία, στην έφοδό της στο χωριό κατέστρεψε χθες και σήμερα Τρίτη 21 χιλιάδες δενδρύλλια με χασίς, ποσότητα η οποία αποτελεί ένα μικρό ποσοστό της συνολικής επιφάνειας καλλιεργημένης στο χωριό αυτό! Οι ίδιοι οι κάτοικοι του χωριού για να μη ενοχοποιηθούν πυρπόλησαν τις επεξεργασμένες ποσότητες χασίς, που ετοίμαζαν προς εμπόριο. Η έντονη μυρωδιά του καμένου χασίς έφτανε σήμερα τις πρωινές ώρες μέχρι τα βόρεια προάστια της πόλης Αργυροκάστρου, που συνορεύει με το Λαζαράτι στο νότο της.

Σήμερα προς ενθάρρυνση των 800 ανδρών των σωμάτων ασφαλείας της χώρας, ήρθε κοντά τους προσωπικά ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης Σαϊμίς Ταχίρι. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Υπουργός είπε μεταξύ των άλλων ότι:

«Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την επιχείρηση μέχρι τον έλεγχο και του τελευταίου εκατοστόμετρου στο Λαζαράτι». Ο Ταχίρι, αναφερόμενος στην τριήμερη επιχείρηση της αστυνομίας κατά του Λαζαρατιού, είπε ακόμα ότι «είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι σήμερα κόβονται τα νήματα που συνδέουν τους κακοποιούς στο Λαζαράτι με μέλη του κοινοβουλίου και άλλους πολιτικούς». Καταφέρθηκε ανοιχτά κατά της προηγούμενης κυβέρνησης για διαπλεκόμενα με τους χασισοκαλλιεργητές στο Λαζαράτι. Ταυτόχρονα, απηύθυνε νέο τελεσίγραφο στους ένοπλους κατοίκους του χωριού να παραδώσουν τα όπλα και να επιτρέψουν την αστυνομία να εκτελέσει το έργο της. Επισήμανε τέλος ότι «η ώρα εκείνων που άνοιξαν πυρ κατά της αστυνομίας έφτασε». Ήδη η αστυνομία έχει ανακοινώσει τα ονόματα 26 ατόμων που έχουν πυροβολήσει κατά της αστυνομίας.

Σε πολιτικό επίπεδο, είναι γεγονός ότι η επιχείρηση της αστυνομίας κατά του Λαζαρατιού, προκάλεσε νέες τριβές μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.



Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών