Ευρεία επιχείρηση κατά των ανταρτών στο Ουαζιριστάν εξαπέλυσε το Πακιστάν | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ευρεία επιχείρηση κατά των ανταρτών στο Ουαζιριστάν εξαπέλυσε το Πακιστάν

19:18 | 15/6/14
«Ευρεία επιχείρηση» κατά των ανταρτών που δρουν στην ταραχώδη περιοχή του Βόρειου Ουαζιριστάν, εξαπέλυσε ο πακιστατνικός στρατός, όπως ανακοίνωσαν την Κυριακή οι Ένοπλες Δυνάμεις, μία εβδομάδα μετά την επίθεση ενόπλων στο αεροδρόμιο του Καράτσι, το μεγαλύτερο του Πακιστάν, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 38 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων 10 ενόπλων.

«Οι γενναίες ένοπλες δυνάμεις μας κλήθηκαν να εξοντώσουν αυτούς τους τρομοκράτες ανεξαρτήτως απόχρωσης μαζί με τα προπύργιά τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο στρατός.

Η περιοχή του Βόρειου Ουαζιριστάν, που βρίσκεται στα πορώδη σύνορα με το Αφγανιστάν, θεωρείται προπύργιο των Ταλιμπάν.

Η ευρεία επιχείρηση ανακοινώθηκε λίγες ώρες αφότου η πακιστανική αεροπορία έπληξε οκτώ κρησφύγετα των ανταρτών στην περιοχή, σκοτώνοντας δεκάδες μαχητές. Δεν υπάρχει επίσημος απολογισμός για την αεροπορική επιδρομή, ωστόσο, πηγές του Associated Press κάνουν λόγο για έως 100 νεκρούς, ενώ πηγές του Γαλλικού Πρακτορείου τοποθετούν τον αριθμό των θυμάτων σε «δεκάδες».

Ανάμεσα στους νεκρούς φέρεται να βρίσκεται ο Αμπού Αμπνούλ Ρεχμάν αλ-Μαάνι, ο οποίος πιστεύεται ότι βοήθησε στην ενορχήστρωση της επίθεσης στο Καράτσι.

Πολλοί από τους νεκρούς αντάρτες πιστεύεται πως είναι ουζμπέκοι και άλλοι ξένοι μαχητές.

Η επίθεση στο Καράτσι έθεσε τέλος στις πολύμηνες ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ της πακιστανικής κυβέρνησης και των Ταλιμπάν, υποχρεώνοντας το Ισλαμαμπάντ να αναλάβει δράση κατά των ανταρτών.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών