«Γαλάζιες» γκρίνιες για Βενιζέλο – υπουργούς | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

«Γαλάζιες» γκρίνιες για Βενιζέλο – υπουργούς

09:02 | 20/6/14
Το «αντάρτικο» που επέλεξαν να ακολουθήσουν οι «νέοι» υπουργοί του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε προβληματισμό στο Μαξίμου αλλά και εκνευρισμό στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ.

«Γαλάζιοι» βουλευτές εκτιμούν ότι η αλλαγή στάσης που ακολουθούν συγκεκριμένα κυβερνητικά στελέχη από το ΠΑΣΟΚ κρύβει ψηφοθηρικούς λόγους. Κομματικά στελέχη της ΝΔ σημειώνουν πως λόγω των χαμηλών ποσοστών που έλαβε ο κυβερνητικός εταίρος στις ευρωεκλογές, τώρα «προσπαθούν να σώσουν την παρτίδα, αγνοώντας το κομματικό συμφέρον».

Δέκτες των έντονων παραπόνων από τους «γαλάζιους» βουλευτές έχουν γίνει τόσο ο Α. Παπαμιμίκος όσο και Θ. Μπούρας. Μάλιστα σε κάθε του δήλωση ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ τονίζει πως οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν όπως και ότι τα προαπαιτούμενα θα έρθουν κανονικά προς ψήφιση στη Βουλή.

Το κλίμα ανάμεσα στις δύο Κ.Ο. της συγκυβέρνησης δεν είναι το καλύτερο και μάλιστα ενόψει των κρίσιμων ψηφοφοριών που έρχονται. Στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού διεμήνυσαν στην Χ. Τρικούπη ότι το «πράσινο αντάρτικο» δεν μπορεί να συνεχιστεί δείχνοντας την έντονη ανησυχία που επικρατεί στην κυβέρνηση για τα μηνύματα που στέλνονται από την Αθήνα στις Βρυξέλλες.

Ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Π. Ρήγας φωτογραφίζοντας τους Α. Λοβέρδο και Π. Κουκουλόπουλο, τους υπενθύμισε με νόημα πως οι διαπραγματεύσεις γίνονται με την τρόικα και όχι με την εκλογική περιφέρεια.

Κυβερνητικός πονοκέφαλος από τα «πράσινα αντάρτικα»

Αντιδράσεις και για την στήριξη σε Βενιζέλο

Γκρίνιες υπήρξαν και για την στήριξη της κυβέρνησης στον Ευ. Βενιζέλο για το θέμα των υποβρυχίων. Η δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου αλλά και οι εμφανίσεις σε ραδιοτηλεοπτικά μέσα για το επίμαχο θέμα δεν πέρασε ασχολίαστη από βουλευτές και στελέχη της ΝΔ.

Ήδη τα όσα έλεγαν στο πρόσφατο παρελθόν η Σοφία Βούλτεψη αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος για το θέμα των υποβρυχίων και τον Ευ. Βενιζέλο έχουν κάνει τον γύρο τόσο του διαδικτύου όσο και ορισμένων «γαλάζιων» βουλευτικών γραφείων.

Το βέβαιο είναι ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία ακροβατεί για μία ακόμα φορά σε τεντωμένο σχοινί και το πρώτο crash test αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες όταν θα αρχίσουν να έρχονται προς ψήφιση στη Βουλή τα προαπαιτούμενα.

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Πηγή: real.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών