Η πρώτη ενδοκυβερνητική κόντρα (video) | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Η πρώτη ενδοκυβερνητική κόντρα (video)

11:38 | 12/6/14
«Θα βρεθεί λύση, δεν υπάρχει ζήτημα επ’ αυτού», ήταν η δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπους Σοφίας Βούλτεψη στην εκπομπή LIVE U του Star με αφορμή το θέμα που ανέκυψε και αφορά τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων.

«Ενα υπουργικό συμβούλιο δεν είναι κάτι στατικό. Οι υπουργοί μιλούν μεταξύ τους. Μιλάμε για μία κυβέρνηση συνεργασίας, οπότε μιλούν και οι αρχηγοί των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Δεν πρόκειται να κάνουμε ασκήσεις δημοκρατικού συγκεντρωτισμού. Συζητούμε και βρίσκουμε λύσεις» πρόσθεσε η κ. Βούλτεψη.



Το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου συναντήθηκε ο νέος υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσία του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Και οι δύο υπουργοί συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους, λίγο μετά την αποχώρησή τους, εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι μέχρι το τέλος της ημέρας θα έχει βρεθεί λύση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η κόντρα ανάμεσα στους δύο υπουργούς προέκυψε με αφορμή τον τρόπο διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων. Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης ζητεί να τηρηθεί η συμφωνία για την επαναπροκήρυξη περίπου 500 θέσεων, ενώ από την πλευρά του ο κ. Λοβέρδος ζητεί να επαναπροκηρυχθούν περίπου 800 θέσεις.


Διαβάστε επίσης το άρθρο:
Τρεις φάκελοι-φωτιά για το δημόσιο

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών