Νέο αίμα στην ανατολική Ουκρανία, παρά την κατάπαυση του πυρός | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Νέο αίμα στην ανατολική Ουκρανία, παρά την κατάπαυση του πυρός

23:03 | 28/6/14
Τρεις άνδρες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων σκοτώθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου κατά τη διάρκεια επίθεσης ρωσόφιλων ανταρτών κοντά στην πόλη Σλαβιάνσκ, προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του ουκρανικού στρατού Ολεκσέι Ντμιτρασκόφσκι.

Επισήμως, έχει επιβεβαιωθεί μόνο ένας θάνατος.

Η φερόμενη επίθεση σημειώθηκε σε σημείο ελέγχου που επάνδρωναν ουκρανού στρατιώτες, στο πλαίσιο της «αντιτρομοκρατικής επιχείρησης» που έχουν εξαπολύσει οι τακτικές δυνάμεις στις ταραχώδεις ανατολικές επαρχίες του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ.

Ακόμα ένας στρατιώτης τραυματίστηκε.

Ωστόσο, σε μία θετική εξέλιξη, τέσσερις παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), οι οποίοι είχαν απαχθεί τέλη Μαΐου από τους φιλορώσους αντάρτες αφέθηκαν ελεύθεροι, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός.

Πρόκειται για τη δεύτερη ομάδα παρατηρητών που απελευθερώνεται.

Η επίθεση έλαβε χώρα παρά την τριήμερη παράταση της κατάπαυσης του πυρός, έως τις 22:00 το βράδυ της Δευτέρας, και καθώς συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για μακρόβια ειρηνευτική λύση στις ανατολικές περιοχές.

Έως τώρα, το Κίεβο δεν μιλήσει για ενδεχόμενο αναστολής της εκεχειρίας, ωστόσο, το πρακτορείο Unian επικαλείται εκπρόσωπο του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας και Άμυνας, ο οποίος φέρεται να δήλωσε πως η κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να ακυρώσει την κατάπαυση του πυρός σε περίπτωση νέων επεισοδίων.

Νωρίτερα το Σάββατο, ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες πως «σπρώχνουν την ουκρανική ηγεσία σε έναν δρόμο αντιπαράθεσης».

Την Παρασκευή, η Ουκρανία υπέγραψε ιστορική συνθήκη σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τη Μόσχα να προειδοποιεί πως θα λάβει μέτρα σε περίπτωση που διαπιστώσει ότι θίγεται οικονομικά από την προσέγγιση Βρυξελλών-Κιέβου.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών