18:07 | 3/6/14
Οι ερευνητές προσελήφθησαν από μεγάλες Δυτικές εταιρείες στον απόηχο της κατάρρευσης του βιομηχανικού κτηρίου Ράνα Πλάζα το 2013, όπου έχασαν τη ζωή τους 1.138 άνθρωποι.
Έως τώρα, η κυβέρνηση του Μπαγκλαντές έχει κλείσει 14 εργοστάσια με βάση τις συστάσεις των ανεξάρτητων μηχανικών. Ωστόσο, από τον Απρίλιο έχει αρνηθεί να βάλει λουκέτο σε ακόμα έξι μονάδες που έχουν υποδείξει οι ερευνητές, λόγω ενστάσεων όσον αφορά τη δύναμη του τσιμέντου.
«Είναι ένα δύσκολο ζήτημα. Έως ότου λυθεί η διαφωνία για το θέμα του τσιμέντου, δεν πρόκειται να κλείσουμε άλλα πρακτορεία που μας υποδεικνύουν [οι ερευνητές]», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Γενικός Επιθεωρητής Εργοστασίων του Μπαγκλαντές.
Τα 14 λουκέτα που έχουν μπει ως τώρα έχουν προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στους κόλπους της ισχυρής βιομηχανίας ρούχων και παπουτσιών του Μπαγκλαντές, και έχουν προκαλέσει την απώλεια 10.000 θέσεων εργασίας, με συνέπεια βίαιες διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες.
Το Μπαγκλαντές είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός ενδυμάτων και υποδημάτων στον κόσμο. Ο κλάδος της κλωστοϋφαντουργίας έχει αξία 16 δισεκατομμυρίων ευρώ, και είναι ο βασικός πυλώνας της τοπικής οικονομίας.
Παρά ταύτα, έχει πολύ κακό ιστορικό ασφαλείας.
Σχετικές ετικέτες:Κόσμος
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων