Κύμα αντιδράσεων για τον αιγιαλό θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Κύμα αντιδράσεων για τον αιγιαλό θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ

08:27 | 17/7/14
Με φόντο το σύνθημα «Η Ελλάδα δεν πωλείται» που έστελνε πολύ μακρύτερα από το αίθριο του Μουσείου Μπενάκη, ο προτζέκτορας που είχε στηθεί ειδικά για την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον αιγιαλό, ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση κατά της κυβέρνησης.

Αφού ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για μία κομματική πρωτοβουλία, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως «τερατούργημα» που προετοιμάζει και κατοχυρώνει μία εθνική καταστροφή.

«Πρόκειται για ένα νομοθετικό έκτρωμα που κατάφωρα παραβιάζει το Σύνταγμα, τη νομολογία του ΣτΕ, τη νομολογία αιώνων (από το ρωμαϊκό δίκαιο ήδη για την ακρίβεια), αλλά και τους στοιχειώδεις κοινούς τόπους της επιστημονικής κοινότητας.

Παραβιάζει επίσης το κοινοτικό δίκαιο, αφού οι ακτές, οι παραλίες, οι αιγιαλοί της Ελλάδας αναπόσπαστο κομμάτι της κοινής μας θάλασσας της Μεσογείου προστατεύονται από τη συνθήκη της Βαρκελώνης ως... κοινή φυσική και πολιτιστική κληρονομιά που πρέπει να χρησιμοποιείται με σύνεση προς όφελος των σημερινών και μελλοντικών γενεών …», είπε μεταξύ άλλων.

Κάνοντας λόγο για «μαύρο νομοσχέδιο», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για νομοσχέδιο που περιγράφει την «πολιτική του πλιάτσικου και της πειρατείας σε βάρος της χώρας», και αντανακλά την πολιτική ποιότητα της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.

«Μιλούν συνήθως με μεγάλα λόγια για τη πατρίδα, αλλά είναι έτοιμοι να παραδώσουν δίχως δεύτερη σκέψη, τους πιο όμορφους τόπους αυτής της πατρίδας στην καταστροφή. Μιλούν επίσης πολύ για ανάπτυξη, αλλά κατανοούν την ανάπτυξη ως παράδοση σε κερδοσκόπους και τζογαδόρους χωρών και ψυχών. Μιλούν πολύ για την τουριστική βιομηχανία, αλλά την απαξιώνουν με τον πιο χυδαίο τρόπο, μετατρέποντας τις ακτές σε μπαζωμένα οικόπεδα.

Και αναγορεύοντας την αρπαχτή σε κατοχυρωμένη διά νόμου πρακτική», είπε, κατηγορώντας τους για παραβίαση του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής στην υπόθεση της «μικρής ΔΕΗ», ενδεικτικής των προθέσεών τους. «Δεν θα διστάσουν να συρρικνώσουν τη δημοκρατία, να παραβιάσουν το Σύνταγμα, να εκφυλίσουν ακόμα και την ίδια τη κοινοβουλευτική διαδικασία», προειδοποίησε, χαρακτηρίζοντας καθήκον της αντιπολίτευσης αλλά και των ενδιαφερόμενων φορέων να τους σταματήσουν.

Επίθεση εξαπέλυσε και κατά των «51 κατ’ επιλογή βουλευτών» της πλειοψηφίας στο θερινό τμήμα της Βουλής, που υποστήριξε ότι ψηφίζουν δια βοής για το αν θα εφαρμοστεί ή όχι το Σύνταγμα, αλλά δεν εκπροσωπούν παρά μια «ισχνή μειοψηφία», όπως είπε, καλώντας όλους σε συστράτευση ενάντια στο νομοσχέδιο. «Ο μόνος δρόμος είναι ο δρόμος της ελάχιστης συναίνεσης για τα μέγιστα αγαθά που βάλλονται, υποθηκεύονται και αμφισβητούνται.

Και εδώ, δεν μπορεί να υπάρχει κανένας δισταγμός», είπε, «δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρχει κανένας υπόγειος υπολογισμός, κανένα κομματικό καπέλο, καμιά κρυφή στρατηγική. Το διακύβευμα είναι τόσο κρίσιμο και η πολιτική της συγκυβέρνησης τόσο απροκάλυπτα καταστροφική, ώστε να μην αφήνει περιθώρια για δεύτερες σκέψεις», είπε, καλώντας στον υπέρ πάντων αγώνα εντός και εκτός Βουλής ώστε να μην περάσει το νομοσχέδιο στον βαθμό που θα επιμείνουν να το φέρουν σε θερινό τμήμα.

Ακόμα, πάντως, και αν περάσει, προειδοποίησε ότι «θα μας βρει μπροστά του κάθε “επενδυτής” που θα επιχειρήσει να φράξει, να μπαζώσει, να καταστρέψει και το πιο μικρό τμήμα της πατρίδας μας», δεσμευόμενος παράλληλα πως μία κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρόκειται να συνομολογήσει τη συνέχιση της καταστροφής εν ονόματι της συνέχειας του κράτους.

«Επειδή οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς επενδυτές, ο καλύτερος λογαριασμός εδώ είναι ένας: Κάτω τα χέρια από τους αιγιαλούς, τις παραλίες, τις ακτές, τον πολιτισμό και τις μνήμες της Ελλάδας», είπε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη χθεσινή εκδήλωση το «παρών» έδωσαν η Νίκη Φούντα και ο Θράσος Φωτεινός από τη ΔΗΜΑΡ, ανεξάρτητοι βουλευτές μεταξύ των οποίων ο Βασίλης Οικονόμου, ο Νίκος Νικολόπουλος και ο Οδυσσέας Βουδούρης, καθώς και εκπρόσωποι από το Ποτάμι, οι Στέφανος Ψημένος και Παύλος Ελευθεριάδης.

Παρόντες ήταν ακόμα πλήθος αυτοδιοικητικών, με την νεοεκλεγείσα Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, να προειδοποιεί στην σύντομη παρέμβασή της, μία μέρα προτού κατατεθεί στην ΕΕ το νέο πρόγραμμα για τις περιφέρειες, ότι η νέα περιφερειακή αρχή Αττικής δεν δέχεται τετελεσμένα…

«Η νέα Περιφερειακή Αρχή της Αττικής θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης σε αυτό το κοινό μέτωπο αντίστασης», είπε, προαναγγέλλοντας πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα και χρήση κάθε νόμιμου μέσου προκειμένου να μπει φραγμός στους σχεδιασμούς εκποίησης των αιγιαλών. «Και από τούτο το βήμα στέλνω ένα μήνυμα σε ώτα ακουόντων: Τετελεσμένα η νέα Περιφερειακή Αρχή δεν πρόκειται να αποδεχθεί», είπε χαρακτηριστικά, καλώντας σε συντεταγμένη από κοινού δράση όλων.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μηνύματα συμπαράστασης έστειλαν με την βοήθεια του προαναφερθέντος προτζέκτορα η υποψήφια για την Προεδρία της Κομισιόν Σκα Κέλερ και η Πορτογαλίδα ευρωβουλευτής Μαρίζα Ματίας.

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα
Πηγή: real.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών