Στο τραπέζι οφειλές και «μαύρες τρύπες» των Ταμείων | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Στο τραπέζι οφειλές και «μαύρες τρύπες» των Ταμείων

12:06 | 14/7/14
Συνάντηση με τους διοικητές των ασφαλιστικών Ταμείων θα έχουν σήμερα, στις 2 μετά το μεσημέρι, τα τεχνικά κλιμάκια τις τρόικας, στον 4ο όροφο του υπουργείου Εργασίας, όπου στεγάζεται η Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν τα οικονομικά των Ταμείων, το θέμα της ρύθμισης των οφειλών αλλά και η διαδικασία ενοποίησης των μηχανισμών απονομής των συντάξεων.

Στο «μικροσκόπιο» των δανειστών, σύμφωνα με το «Έθνος», βρίσκονται τα ελλείμματα των Ταμείων κύριας ασφάλισης, με δεδομένο πως την επόμενη χρονιά θα είναι μειωμένη η κρατική χρηματοδότηση.

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι διοικήσεις των Ταμείων ζητούν μια πιο «ευέλικτη» ρύθμιση οφειλών, καθώς τα έως τώρα αποτελέσματα δεν είναι ενθαρρυντικά. Η συμμετοχή είναι περιορισμένη, ενώ 4 στους 10 που μπήκαν στη ρύθμιση στην πορεία σταμάτησαν να πληρώνουν.


Ένα ταμείο θα πληρώνει τις συντάξεις

Την ίδια ώρα, σε δημοσίευμά της, η Realnews παρουσίασε το σχέδιο του υπουργού Εργασίας, το οποίο αλλάζει τον χάρτη στο ασφαλιστικό.

Ο Γιάννης Βρούτσης θα παρουσιάσει στους εκπροσώπους των δανειστών το πρώτο και συνάμα καθοριστικό βήμα για τη ριζική αναδόμηση του συστήματος, με στόχο την εξοικονόμηση πόρων, προσωπικού, αλλά και χρόνου για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Το σχέδιο που θα θέσει σε πλήρη εφαρμογή ο υπουργός περιλαμβάνει τρεις καθοριστικές παρεμβάσεις, ώστε η δημιουργία τριών μόνο ταμείων να γίνει ευκολότερη.


Μητρόπουλος: Βλέπουμε να καταργούνται επικουρικές και εφάπαξ

Την πλήρη κατάργηση των επικουρικών συντάξεων προέβλεψε, από την πλευρά του, ο Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας στον realfm 97.8.

«Αυτά είναι ψηφισμένα μέτρα, τα οποία θα αλλάξουν όλο το ασφαλιστικό πεδίο.

Ήδη στις επικουρικές συντάξεις από την αρχή του μήνα, από 1/7, όπου δεν είναι η μείωση οριζόντια σε 1,1 εκ. επικουρικές συντάξεις κατά 5,2%, είναι ότι μπήκαν τρία νέα δεδομένα πια στις επικουρικές συντάξεις που στο βάθος διετίας, με δικούς μας υπολογισμούς σε μία Ένωση που έχουμε, την ΕΝΥΠΕΚΚ, βλέπουμε να καταργούνται οι επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών