Κοντά στη χερσαία επιχείρηση στη Γάζα το Ισραήλ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Κοντά στη χερσαία επιχείρηση στη Γάζα το Ισραήλ

11:49 | 14/7/14
Σε χερσαία επιχείρηση στη Γάζα φέρονται να προσανατολίζονται οι ισραηλινές δυνάμεις, παρά τις διεθνείς εκκλήσεις για αποκλιμάκωση και συνομιλίες με στόχο την κατάπαυση του πυρός. Ρουκέτες της Χαμάς συνεχίζουν να εκτοξεύονται προς ισραηλινές περιοχές, κάτι που το Τελ Αβίβ θεωρεί «αιτία πολέμου».

Την ίδια ώρα, οι Παλαιστίνιοι εγκαταλείπουν κατά χιλιάδες τις περιοχές κοντά στη διαχωριστική γραμμή, ενώ ο αριθμός των νεκρών φαίνεται ότι ξεπερνά τους 172. Από την ισραηλινή πλευρά δεν υπάρχουν θύματα, αν και η Χαμάς έχει εκτοξεύσει εκατοντάδες ρουκέτες, με 160 να έχουν αναχαιτιστεί από το ισραηλινό αντιπυραυλικό σύστημα.

Υπηρεσίες του ΟΗΕ αναφέρουν πως μέχρι την Κυριακή είχε φύγει το ένα τέταρτο των 70.000 κατοίκων από το Μπέιτ Λαχίγα -όπου πάντως, μέχρι το πρωί επικρατούσε ηρεμία.

Η διεθνής κοινότητα εκφράζει σε κάθε βαθμό την ανησυχία της για επικείμενη κλιμάκωση. Ο γγ. του ΟΗΕ Μπαν Γκι-Μουν υπογράμμισε ότι μία χερσαία επιχείρηση «θα αύξανε αναμφίβολα τον αριθμό των νεκρών και θα ενέτεινε τα δεινά των αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας».

Τα ξημερώματα, ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν το νότιο τμήμα του Λιβάνου, απαντώντας σε επίθεση με ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν νωρίτερα από τον Λίβανο.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών