Ερντογάν: Πρώτος με διαφορά και στις δωρεές - Συγκέντρωσε σχεδόν 20 εκατ. ευρώ! | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Ερντογάν: Πρώτος με διαφορά και στις δωρεές - Συγκέντρωσε σχεδόν 20 εκατ. ευρώ!

14:25 | 10/8/14
Το ύψος των δωρεών που έχουν λάβει μέχρι στιγμής από πολίτες και επιχειρήσεις ανακοίνωσαν οι υποψήφιοι των προεδρικών εκλογών, με τον Ταγίπ Ερντογάν (υποψήφιο του κυβερνώντος κόμματος AKP), απόλυτο φαβορί για την προεδρία, να καταλαμβάνει την πρωτιά με... διαφορά έχοντας συγκεντρώσει πάνω από 55,2 εκατ. τουρκικές λίρες (περί τα 19 εκατ. ευρώ).


Μιλώντας το Σάββατο σε προεκλογική συγκέντρωση στο Ικόνιο, ο Ερντογάν καυχήθηκε ότι είχε λάβει 57 εκατομμύρια λίρες σε δωρεές (σχεδόν 20 εκατ. ευρώ).

Συγκριτικά, ο Εκμελεντίν Ιχσάνογλου, πρώην επικεφαλής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας έλαβε 8,5 εκατομμύρια λίρες (περίπου 3 εκατ. ευρώ), ενώ ο κοινός υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ), και του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP) Σελαχατίν Ντεμιρτάς δεν ξεπέρασε τις 1,21 εκατ. λίρες (περίπου μισό εκατ. ευρώ), καλύπτοντας μετά βίας τα έξοδα της προεκλογικής του εκστρατείας (1,09 εκατ. λίρες).

Οι τούρκοι πολίτες μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν δωρεές στους υποψηφίους της αρεσκείας τους έως τις 15 Αυγούστου, ενώ αν χρειαστεί δεύτερο γύρος προεδρικών εκλογών θα μπορούν να κάνουν δωρεές έως τις 28 Αυγούστου.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών