ΗΠΑ: Αμερικανικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν νέες επιδρομές κατά των Ισλαμιστών | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

ΗΠΑ: Αμερικανικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν νέες επιδρομές κατά των Ισλαμιστών

12:20 | 10/8/14
Ο αμερικανικός στρατός πραγματοποίησε τουλάχιστον τέσσερις ακόμα αεροπορικές επιδρομές κατά των δυνάμεων της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), που απειλούν μέλη της μειονότητας των Γεζίντι κοντά στην πόλη Σιντζάρ στο βόρειο Ιράκ, ανακοίνωσε η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ.

Οι επιδρομές είχαν ως στόχο να υπερασπιστούν τους Γεζίντι από τις «χωρίς διάκριση επιθέσεις» των τρομοκρατών του ΙΚ, μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο σχετική ανακοίνωση του στρατού.

Ορισμένες από τις επιδρομές συμπεριλάμβαναν πολλαπλά μαχητικά και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ενώ σύμφωνα με τις αναφορές τουλάχιστον 6 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και ένα φορτηγό καταστράφηκαν.

Τα αεροπορικά πλήγματα των ΗΠΑ και η παροχή βοήθειας προς το Ιράκ θα συνεχιστούν για όσο καιρό χρειάζεται, αλλά οι αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές έχουν ήδη καταστρέψει όπλα και εξοπλισμό τα οποία οι ισλαμιστές αντάρτες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν για να εξαπολύσουν νέες επιθέσεις, επισήμανε το Σάββατο ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε διάγγελμά του. Το σημαντικότερο για το Ιράκ είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης ενότητας, σημείωσε. 

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών