Τουρκία: 53,5% συγκεντρώνει ο Ερντογάν στο 48% των ψήφων | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Τουρκία: 53,5% συγκεντρώνει ο Ερντογάν στο 48% των ψήφων

19:00 | 10/8/14
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε να αποκτά ευρύ προβάδισμα στις πρώτες άμεσες προεδρικές εκλογές οι οποίες διεξήχθησαν στη χώρα σήμερα, εξασφαλίζοντας το 53,5% των ψήφων με το 48% των ψήφων να έχει καταμετρηθεί, όπως μετέδωσαν τουρκικοί τηλεοπτικοί σταθμοί.

Ο βασικός υποψήφιος της αντιπολίτευσης Εκμελεντίν Ιχσάνογλου συγκεντρώνει περί το 37,5% των ψήφων ενώ ο Σελαχατίν Ντεμίρτας, ο υποψήφιος των Κούρδων, του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών, συγκεντρώνει το 9% των ψήφων, όπως μετέδωσαν τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα.

“H απόλυτη επιθυμία μου και οι συμβουλές μου είναι η Τουρκία να επιστρέψει στην πραγματική ατζέντα της, αρχής γενομένης από αύριο, και να συνεχίσει την πορεία της για την ενίσχυση της δημοκρατίας και του δικαίου και την τόνωση της οικονομίας της” επισήμανε νωρίτερα ο απερχόμενος πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ, σε μια δήλωση που πολλοί εξέλαβαν ως αιχμή προς τον Ερντογάν.

Το ύψος των δωρεών που έχουν λάβει μέχρι στιγμής από πολίτες και επιχειρήσεις ανακοίνωσαν στο μεταξύ οι υποψήφιοι των τουρκικών προεδρικών εκλογών, με τον Ερντογάν, να καταλαμβάνει την πρωτιά με... διαφορά έχοντας συγκεντρώσει πάνω από 55,2 εκατ. τουρκικές λίρες (περί τα 19 εκατ. ευρώ)!

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών