Όλα του δεξιού γάμου δύσκολα κι ο Άδωνις ακατάλληλος για προξενήτρα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Όλα του δεξιού γάμου δύσκολα κι ο Άδωνις ακατάλληλος για προξενήτρα

09:25 | 20/8/14
Την ώρα που εξακολουθεί να επικρατεί αναβρασμός στο εσωτερικό και τη βάση της Νέας Δημοκρατίας, κυρίως για τον ΕΝΦΙΑ, ο Άδωνις κάνει τη δική του επανάσταση. Ποιος ο "πονοκέφαλος" στο Μαξίμου...

Οι γαλάζιες αντιδράσεις στο αντιρατσιστικό φέρνουν σε αμηχανία το Μαξίμου, το οποίο με άγαρμπο τρόπο συνεχίζει την προσπάθεια συγκρότησης δεξιού μετώπου κατά του ΣΥΡΙΖΑ με κύριο στόχο τη συγκρότηση της προεδρικής πλειοψηφίας και την αποφυγή εκλογών, την ώρα που στο εσωτερικό και τη βάση της Νέας Δημοκρατίας το θέμα συζήτησης που στην πραγματικότητα κυριαρχεί εξακολουθεί να είναι ο ΕΝΦΙΑ.

Η κίνηση των 38 βουλευτών της Ν.Δ, μεταξύ των οποίων καραμανλικοί και σαμαρικοί, πρώην υπουργοί, δυσαρεστημένοι του ανασχηματισμού, αλλά και “σιωπηλοί”, να ζητήσουν με επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αιφνιδίασε το πρωθυπουργικό περιβάλλον. Κυβερνητικά στελέχη

επικαλούνταν πως ενώ το Εβραϊκό Ολοκαύτωμα είναι διεθνώς αναγνωρισμένο, η γενοκτονία των Ελλήνων της Μικρασίας, του Πόντου και της Θράκης έχει αναγνωρισθεί μόνο από την ελληνική Βουλή. Κινδυνεύοντας έτσι να ανοίξει νέα συζήτηση όσον αφορά στο γιατί δεν τίθεται το ζήτημα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και προκαλώντας το ερώτημα γιατί από τον Απρίλιο μέχρι σήμερα και ενώ ήταν γνωστές οι ενστάσεις μελών της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας, ουδείς είχε ασχοληθεί με την εύρεση μίας φόρμουλας που θα επέτρεπε την ψήφιση του αντιρατσιστικού, αλλά αντίθετα το Μαξίμου το είχε βάλει στον πάγο από όπου το έβγαλε καλοκαιριάτικα άρον άρον λόγω και των πιέσεων από το ΠΑΣΟΚ.

Στο δια ταύτα πάντως η κυβέρνηση πλέον αναζητεί την κατάλληλη διατύπωση για μία προσθήκη, η οποία θα ικανοποιεί τους 38 γαλάζιους χωρίς να έρχεται σε προφανή αντίθεση με το κοινοτικό δίκαιο.
Ενώ οι βουλευτές της Ν.Δ ασκούν εκ δεξιών κριτική στο Μαξίμου, η αναζήτηση δεξιών συμμαχιών σκοντάφτει επί του παρόντος στο γεγονός ότι τη διανομή των προσκλήσεων έχει αναλάβει ο προερχόμενος από το ΛΑΟΣ κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποιος μετά το Γιώργο Καρατζαφέρη κάλεσε χθες να επιστρέψουν στη Ν.Δ τους Πάνο Καμμένο, Βύρωνα Πολύδωρα και Χρήστο Ζώη, καθώς και όσους βουλευτές και στελέχη ανήκαν στη γαλάζια παράταξη πριν το μνημόνιο- αντιμνημόνιο επιφέρει διχασμό.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με ανακοίνωση του κόμματος αρνήθηκαν την πρόσκληση, χτυπώντας μάλιστα στην καραμανλική καρδιά της παράταξης με την υπενθύμιση ότι τα άκρα με τα οποία ο Κώστας Καραμανλής απέκλειε τη συνεργασία μιλούν τώρα εξ ονόματος της Ν.Δ και καλούν σε συστράτευση.

Αλλά και εκ των υπόλοιπων εκτός κομματικών τειχών στελεχών της δεξιάς και να ήθελαν κάποιοι να ανταποκριθούν, η ανάληψη της πρωτοβουλίας από τον κ.Γεωργιάδη (και προηγουμένως το Μάκη Βορίδη) τους στερεί τουλάχιστον το πρόσχημα της αξιοπρέπειας. Άλλωστε ακόμη και ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος δεν κρύβει πλέον ότι έχει μπει σε τροχιά επιστροφής στη Ν.Δ, διαμηνύει σχεδόν καθημερινά ότι αναμένει την κίνηση από τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά για να διαβεί ξανά το γαλάζιο κατώφλι.

Δεν είναι βέβαιον πως θα αντιδρούσαν άλλα στελέχη που φλερτάρει το Μαξίμου στην προσπάθεια επανένωσης της διχασμένης λόγω μνημονίου δεξιάς απέναντι στον κίνδυνο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Χρήστος Ζώης, ενώ ο Βύρων Πολύδωρας -που εκτός από μακρά ιστορία στη Ν.Δ έχει και μία πολύτιμη ψήφο ως βουλευτής- προς το παρόν σιωπά, αλλά χωρίς να δείχνει καμία διάθεση να επιστρέψει σε ένα κόμμα που τον διέγραψε λόγω της αντίθεσης του στο φόρο ακινήτων.

Της Βίκυς Σαμαρά
Πηγή: news247.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών