Πέθανε η Λορίν Μπακόλ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Πέθανε η Λορίν Μπακόλ

10:51 | 13/8/14
Η γυναίκα που είχε χαρακτηριστεί ως μια από τις 20 μεγαλύτερες ηθοποιούς όλων των εποχών και σύντροφος του Χάμφρεϊ Μπόγκαρντ πέθανε σε ηλικία 89 ετών, μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο, στο σπίτι της στη Νέα Υόρκη...

Γεννημένη στο Μπρούκλιν, η Λορίν Μπακόλ ξεκίνησε την καριέρα της σε ηλικία 19 ετών, στο πλευρό του ανθρώπου που έμελε να γίνει σύζυγός της, στην ταινία «To have and have not».

Χρειάστηκε να περάσουν 50 χρόνια για να κερδίσει μια Χρυσή Σφαίρα και ένα Όσκαρ για την ταινία "Ο καθρέφτης έχει δύο πρόσωπα" και το 2009 πήρε τιμητικό Όσκαρ σε ένδειξη αναγνώρισης από την Ακαδημία "για τη δεσπόζουσα θέση της στην χρυσή εποχή του κινηματογράφου".

Οι ρόλοι της σημάδεψαν μια ολόκληρη γενιά στη χρυσή εποχή του Χόλιγουντ, τις δεκαετίες του '40 και του '50, όταν η ίδια χαρακτηρίστηκε ίνδαλμα της μόδας. Παντρεύτηκε τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρντ από τα μέσα της δεκαετίας του 1940 και έμεινε μαζί του μέχρι το θάνατο του μεγάλου ηθοποιού ,το 1957, και απέκτησαν δύο παιδιά. Η ίδια απέκτησε ακόμη ένα παιδί με το δεύτερο σύζυγό της.

Συμμετείχε σε περισσότερες από 30 ταινίες αλλά και σε θεατρικά στη Νέα Υόρκη, και βραβεύτηκε δύο φορές με Τόνι για τη συμμετοχή της στα μούζικαλ "Applause" και "Woman of the Year".

Η Λορίν Μπακόλ έμεινε γνωστή στην ιστορία του κινηματογράφου με το προσωνύμιο "το βλέμμα" αλλά και για την υπέροχη χροιά της φωνής της.

Πηγή: enet.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών