Πόλεμος ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ για το ρωσικό εμπάργκο | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Πόλεμος ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ για το ρωσικό εμπάργκο

11:05 | 13/8/14
Συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου κάνουν λόγο για αντιφατική στάση του Αλέξη Τσίπρα...

Μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του με αφορμή το ρωσικό εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα και τις κινήσεις για την προστασία των Ελλήνων παραγωγών άνοιξε το ΠΑΣΟΚ, την ίδια ώρα που η ηγεσία της Κουμουνδούρου έκανε λόγο για προχειρότητες της κυβέρνησης συνεργασίας.

Ενόψει και της σημερινής συνάντησης κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ με αγρότες στους νομούς Ημαθίας και Πέλλας, η Χαριλάου Τρικούπη επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον για κρίση στρατηγικού προσανατολισμού και αντιευρωπαϊκό στάση, θεωρώντας ότι με τις δηλώσεις του για το ρωσικό εμπάργκο τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποδεικνύουν την επιλογή μιας εχθρικής στάσης έναντι της ΕΕ, από τη στιγμή που στέκονται όχι στη στάση της Μόσχας, αλλά αποκλειστικά στις κυρώσεις που επέβαλε η ευρωπαϊκή ένωση στην Ρωσία.

Στη ανακοίνωση της η Χαριλάου Τρικούπη αναφέρει χαρακτηριστικά οτι «η προτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ στην α λα καρτ συμμετοχή μας στην Ε.Ε. είναι γνωστή, αλλά τούτη τη φορά ξεπέρασε κάθε όριο υποκρισίας και λαϊκισμού τριτοκοσμικού τύπου» και προσθέτουν οτι "οι αγρότες γνωρίζουν καλύτερα από τον κ. Αλ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι τα συμφέροντα της απορρέουν από τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ε.Ε.".

Συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου κάνουν λόγο για αντιφατική στάση του Αλέξη Τσίπρα, όταν από τη μια ζητά η Ε.Ε. να αποζημιώσει εδώ και τώρα τους αγρότες και από την άλλη η Ελλάδα να διαχωρίσει εδώ και τώρα τη θέση της από την Ε.Ε. στο ζήτημα της ουκρανικής κρίσης.
Την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική που ακολουθεί στην αντιμετώπιση της κρίσης που προκάλεσε το ρωσικό εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα της χώρας μας.

Ο βουλευτής του κόμματος Βαγγέλης Αποστόλου κατηγορεί τη συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ πως άργησε να ξυπνήσει από το λήθαργο της υποτέλειας στις επιλογές της Ε.Ε. και σημειώνει ότι επιχείρησε να αναπέμψει το μέγιστο πρόβλημα της αποζημίωσης των Ελλήνων παραγωγών  από τις επιπτώσεις του εμπάργκο της Ρωσίας στην ίδια την Ε.Ε..

Ωστόσο όπως τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ο Επίτροπος Γεωργίας κ. Ντάτσιαν Τσιόλου, δεσμεύτηκε μόνο για την αύξηση του ποσοστού απόσυρσης των ροδάκινων  από το 5% στο 10%, ενώ όπως λέει διεμήνυσε  ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για να αποφασιστεί πόσα από τα 400 εκατ. ευρώ του Ειδικού Κοινοτικού Ταμείου αποζημίωσης θα καταβληθούν για να βοηθήσουν τους παραγωγούς, αν βέβαια  καταβληθεί τελικά κάποιο ποσό.

«Γι’ αυτό οφείλει άμεσα η κυβέρνηση να δεσμευτεί για όλη την αποζημίωση, ακόμη και με εθνικούς  πόρους των παραγωγών και όλων των εμπλεκομένων στο συγκεκριμένο κύκλο εργασιών» τονίζει ο κ. Αποστόλου.

Του Γιάννη Πιτταρά
Πηγή: news247.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών