Δένδιας: Ως υπουργός αλλά και ως μπακαλόπαιδο δεν άκουσα καθόλου ευχάριστα την απόφαση του ΣτΕ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Δένδιας: Ως υπουργός αλλά και ως μπακαλόπαιδο δεν άκουσα καθόλου ευχάριστα την απόφαση του ΣτΕ

13:53 | 12/9/14
Δένδιας: Ως υπουργός αλλά και ως μπακαλόπαιδο δεν άκουσα καθόλου ευχάριστα την απόφαση του ΣτΕ
Σκεπτικισμός στο υπουργείο Ανάπτυξης για την απόφαση του ΣτΕ, για τις Κυριακές. Την αντίδραση του υπουργείου δηλώνουν ότι περιμένουν οι λιανοπωλητές...

Κατά της απόφασης του ΣτΕ ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακής, τάχθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας,  μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha.

Μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας είπε:«Ως υπουργός αλλά και ως μπακαλόπαιδο δεν άκουσα καθόλου ευχάριστα την απόφαση του ΣτΕ για τα καταστήματα. Πρέπει να υπάρχουν επενδύσεις, να υπάρχει ένα σταθερό περιβάλλον που θα δημιουργεί εμπιστοσύνη στον λαό. Με ποια δικαιολογία κρίνεται αντισυνταγματικό το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές;».

Ερωτηθείς για το αν έπαιξε ρόλο στην απόφαση το θρησκευτικό συναίσθημα, ο κ. Δένδιας τόνισε ότι δεν πιστεύει ότι το ΣτΕ χρησιμοποιεί τέτοια επιχειρήματα.

"Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου θα χρησιμοποιήσει τέτοια θεματολογία. Καταρχήν, αν θυμάμαι καλά, η βασική αρχή του ΣτΕ παλαιότερα ήταν η ανεξιθρησκεία.
Με αυτή τη λογική γιατί τα αφήνουμε ανοιχτά το Σάββατο; Εάν προσέθετε κάποιος του ιουδαϊκού θρησκεύματος ότι θα έπρεπε να τα κλείσουμε και το Σάββατο;"

Εξάλλου, Ο κ. Δένδιας σχολίασε και την απόφαση του ΣτΕ για το Ελληνικό.

"Εάν υπάρχει μία διαπιστωμένη ανάγκη για τη χώρα είναι η επένδυση κεφαλαίων, για να αναπτυχθεί αυτή η χώρα πρέπει να υπάρχουν επενδύσεις, ένα σταθερό περιβάλλον ένα σταθερό πλαίσιο που θα δημιουργεί εμπιστοσύνη στον επενδυτή" είπε ο υπουργός.

Δένδιας: Ως υπουργός αλλά και ως μπακαλόπαιδο δεν άκουσα καθόλου ευχάριστα την απόφαση του ΣτΕ"Περιμένουμε τις διευκρινίσεις του υπουργείου Ανάπτυξης για να δούμε τι θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή με το άνοιγμα των καταστημάτων, μετά την απόφαση του τμήματος αναστολών του ΣτΕ", δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος του ΣΕΛΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος) Αντώνης Μακρής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την απόφαση του ΣτΕ σχολίασαν αρνητικά και άλλοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

"Αν προσφύγει κάποιος να κλείνουν τις Κυριακές, λόγω ηθικής βλάβης, εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία, ανθοπωλεία, φαντάζομαι θα κλείσουν κι αυτά", έγραψε στο Twitter o τέως υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Φωτεινή Πιπιλή, η οποία έγραψε απευθυνόμενη στους δικαστές: "Δηλαδή με την απόφασή σας μόνο ο εμπορικός κόσμος δικαιούται εκκλησιασμού και οικογενειακού  γεύματος την Κυριακή;"

Διαβάστε το σχετικό άρθρο
“Μπλόκο” από το ΣτΕ στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών