20:17 | 2/10/14
Είχε κατηγορηθεί για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην απόπειρα δολοφονίας του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή
Ομόφωνα αθώος κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο Γιώργος Κοσκωτάς για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Γιώργου Σιδέρη. Μια αθώωση που έρχεται είκοσι χρόνια μετά την καταδίκη του άλλοτε πανίσχυρου τραπεζίτη για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που συντάραξε την πολιτική ζωή της χώρας.Ο Γιώργος Κοσκωτάς, ο οποίος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε την εμπλοκή του στην υπόθεση επέλεξε να εκπροσωπηθεί από τον δικηγόρο του Τάκη Μιχαλόλια και να μην εμφανιστεί στο δικαστήριο ενώ απών ήταν και ο δεύτερος πρωταγωνιστής της υπόθεσης ο Γιώργου Σιδέρης, για λόγους υγείας.
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, στις 15 Νοεμβρίου 2007 ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και νυν επιχειρηματίας Γιώργος Σιδέρης, δέχτηκε επίθεση έξω από το σπίτι του από δυο αγνώστους οι οποίοι τον πυροβόλησαν με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν στον αριστερό βραχίονα και την ωμοπλάτη, ενώ ταυτόχρονα του φώναζαν: «Γιατί, ρε π…, δεν έδωσες τα λεφτά στον πρόεδρο Κοσκωτά;». Ο Γ. Σιδέρης είπε τότε ότι δεχόταν πιέσεις σχετικά με 14 μεζονέτες που ανήκαν στην Τράπεζα Κρήτης. Όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα, «ο Κοσκωτάς, που ήταν πρόεδρος του Ολυμπιακού Πειραιώς και ιδιοκτήτης της Τράπεζας Κρήτης, είχε ζητήσει από τον Γ. Σιδέρη να του δώσει ένα ποσό που αντιστοιχούσε σε κάποιες μεζονέτες».
Καταθέτοντας στη δίκη η σύζυγος του Γ.Σιδέρη, είπε χαρακτηριστικά: «κατά την άποψη μου πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι υπήρξαν αυτές οι πιέσεις για τις μεζονέτες» εξέφρασε, όμως, παράλληλα αμφιβολίες για την εμπλοκή Κοσκωτά και αναρωτήθηκε «μήπως κάποιος χρησιμοποίησε το όνομα του Κοσκωτά σε αυτή την ιστορία». Ο συνήγορος του Γ. Κοσκωτά υπογράμμισε ότι ο πελάτης του παρά τις περιπέτειες του με τη δικαιοσύνη για τραπεζικά σκάνδαλα ουδέποτε κατηγορήθηκε για πράξη βίας. Μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά ο επίμαχος πλειστηριασμός των ακινήτων «δεν τον αφορούσε γιατί τα χρήματα που προέκυπταν θα τα έπαιρνε η τράπεζα Κρήτης και το ελληνικό δημόσιο».
Για την ίδια υπόθεση, εκτός από τον Γιώργο Κοσκωτά, είχε παραπεμφθεί και ο Χρήστος Δρίβας, επίσης, για τα αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
Σχετικές ετικέτες:δικαιοσύνηΚοινωνίαΚοσκωτάςΣιδέρης
Σχετικά άρθρα