Το 2017 η νέα σιδηροδρομική γραμμή θα φτάσει στα Μποζαϊτικα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Το 2017 η νέα σιδηροδρομική γραμμή θα φτάσει στα Μποζαϊτικα

14:35 | 28/10/14
Το 2017 η νέα σιδηροδρομική γραμμή θα φτάσει στα Μποζαϊτικα

«Το πρώτο εξάμηνο του 2015 θα είναι πολύ κρίσιμο για το ζήτημα της διέλευσης της σιδηροδρομικής γραμμής από την πόλη της Πάτρας στο τμήμα από Μποζαΐτικα ως το νέο λιμάνι και τη διασταύρωσή της με την γραμμή προς Κάτω Αχαΐα και Πύργο»

Αυτό τόνισε χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ Κώστας Σπηλιόπουλος ενημερώνοντας τη διοίκηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδος και άλλους μηχανικούς.

Συνοδευόμενος από στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ, ο Κώστας Σπηλιόπουλος νωρίτερα είχε πραγματοποιήσει αυτοψία στα τμήματα από το Αίγιο ως τον Ψαθόπυργο.

> Αναφερόμενος στο δίκτυο Κιάτου Πατρών, είπε πως είναι ορόσημο για την ΕΡΓΟΣΕ να έχει φθάσει το έργο ως τα Μποζαΐτικα ως το 2017, δεδομένου ότι το τμήμα από τα Μποζαΐτικα ως το νέο Λιμάνι της Πάτρας είναι άλλο κεφάλαιο και θα εξεταστεί χωριστά.

> Το τμήμα Κιάτου Αιγίου Μποζαϊτίκων είναι προϋπολογισμού 1,8 δις ευρώ και τα χρήματα είναι εξασφαλισμένα από το ΕΣΠΑ και το ΣΕΣ.

ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Για την διέλευση των Πατρών είπε πως το αρχικό σχέδιο της υπογειοποίησης κρίθηκε από την ΕΕ (δεδομένου ότι το έργο περιλαμβάνεται στα διευρωπαϊκά δίκτυα), πολύ μεγάλου κόστους και τεχνικά στα όρια του εφικτού. Οι προτεινόμενες λύσεις είναι η πλήρως επιφανειακή διέλευση και η αβαθής υπογειοποίηση, ενώ πάνω στη γραμμή θα γίνεται επιφανειακή διέλευση του Προαστιακού που έχει παγιοποιηθεί ως μέσο μεταφοράς στην Πάτρα.

ΓΩΓΩ ΚΑΡΑΛΗ

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών