Ο πρόεδρος της Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Ηλείας στο Υπουργείο Παιδείας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Ο πρόεδρος της Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Ηλείας στο Υπουργείο Παιδείας

15:16 | 28/10/14
Ο πρόεδρος της Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Ηλείας στο Υπουργείο Παιδείας

Την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Ηλείας και των αρμοδίων συνεργατών του Υπουργού για θέματα Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Στη συνάντηση αναφέρθηκαν αναλυτικά τα προβλήματα και οι δυσλειτουργίες που παρουσιάζουν τα παραρτήματα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, που εδράζουν σε Πύργο και Αμαλιάδα, έπειτα από ένα χρόνο που έχει τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο «Αθηνά».

Συγκεκριμένα, ως προς τα τμήματα ΠΛΗ & ΜΜΕ και ΔΟΕΤΠΜ που είναι στον Πύργο, θέσαμε το θέμα της ελλιπούς στελέχωσης των τμημάτων τόσο από διδακτικό όσο και από διοικητικό προσωπικό με αποτέλεσμα να τίθεται για άλλη μια φορά το εξάμηνο εν αμφιβόλω. Αναδείξαμε τα προβλήματα της μεταβατικότητας για το τμήμα της Πληροφορικής, όπως η μη πραγματοποίηση μαθημάτων για το Α' εξάμηνο και καλέσαμε τον Υπουργό να επανεξετάσει την συνέχιση της λειτουργίας του τμήματος. Ως προς το τμήμα ΔΟΕΤΠΜ αναφέραμε τους προβληματισμούς των φοιτητών για το πρόγραμμα σπουδών τους.

Για το τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων, με έδρα την Αμαλιάδα, θέσαμε τα προβλήματα των ελλείψεων για την επικείμενη λειτουργία των κατευθύνσεων της ζωικής παραγωγής και της αγροτικής οικονομίας. Αναδείξαμε τη σημαντικότητα των κατευθύνσεων για το τμήμα αλλά και για όλη την περιοχή και επαναφέραμε το αίτημα του ΤΕΙ για δέσμευση κονδυλίων για την επέκταση των κτιριακών υποδομών και του εξοπλισμού.

Δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την «εχθρική» συμπεριφορά του Προέδρου του ΤΕΙ Πατρών έναντι των παραρτημάτων του Νομού μας και την επιτακτική ανάγκη της ολοκλήρωσης των Προεδρικών εκλογών στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας το συντομότερο δυνατό.

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών