Διακόπηκε η δίκη για τον φόνο της Ναταλίας Βουτσινά - Θα εξεταστεί από ψυχίατρο ο κατηγορούμενος | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Διακόπηκε η δίκη για τον φόνο της Ναταλίας Βουτσινά - Θα εξεταστεί από ψυχίατρο ο κατηγορούμενος

17:24 | 6/10/14
Διακόπηκε για τις 31 Οκτωβρίου 2014 η δίκη του Αλβανού κατηγορούμενου για τον φόνο της Ναταλίας Βουτσινά καθώς το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης να εξεταστεί ο δράστης από ανεξάρτητο πραγματογνώμονα για να αποφανθεί για την ψυχική του κατάσταση και αν αυτή συνδέεται με την πράξη του.

Στο αίτημα τελικά συναίνεσε και ο εισαγγελέας.

Στην δίκη που ξεκίνησε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Αιγίου η υπεράσπιση του κατηγορουμένου, επικαλέστηκε τον ισχυρισμό, ότι το 2008 όταν ο δράστης βρισκόταν στην χώρα του, είχε ατύχημα με αποτέλεσμα να εμφανίσει σχιζοσυναισθηματική διαταραχή.

Κατά την υπεράσπιση, πρόκειται για οργανική διαταραχή, επειδή τμήμα του εγκεφάλου του κατηγορούμενου, δεν αιματωνόταν σωστά, με αποτέλεσμα την ημέρα του συμβάντος «να μην μπορεί να συμμορφωθεί με τον άδικο χαρακτήρα της πράξης του» και γι΄ αυτό θεωρεί ότι έχει μειωμένο καταλογισμό.

Η εξέλιξη αυτή θεωρείται σημαντική για την υπόθεση, καθώς εκλείπει πλέον ο αρχικός ισχυρισμός του κατηγορούμενου, περί ειδικής σχέσης του με το θύμα, κάτι που είχε διαψευσθεί από την αρχή κατηγορηματικά από την οικογένεια της άτυχης Αμαλίας Βουτσινά.

Το δικαστήριο όρισε ως ανεξάρτητο πραγματογνώμονα τον καθηγητή Ψυχιατρικής Ιωάννη Νέστορος.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών