Δυσφορία στην Ηλεία για την ομιλία Μανιάτη στην Πάτρα για τους υδρογονάνθρακες | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Δυσφορία στην Ηλεία για την ομιλία Μανιάτη στην Πάτρα για τους υδρογονάνθρακες

09:53 | 21/10/14
Δυσφορία στην Ηλεία για την ομιλία Μανιάτη στην Πάτρα για τους υδρογονάνθρακες
Κλίμα δυσαρέσκειας εκδηλώθηκε στην Ηλεία, για τη διοργάνωση εκδήλωσης στην Πάτρα, στην οποία ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, θα ενημερώσει τους φορείς, για τις εγκριθείσες συμβάσεις έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη Δυτική Ελλάδα.

Η εκδήλωση πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 30 Οκτωβρίου με ευθύνη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και την συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, όπου ο κ. Μανιάτης θα παρουσιάσει το πλαίσιο που διέπει τις συμβάσεις παραχώρησης για τις έρευνες σε Πατραϊκό και Κατάκολο.

Οι φωνές διαμαρτυρίας (και καχυποψίας...) που εκδηλώθηκαν στην Ηλεία για την τοποθεσία που επελέγη να γίνει η εκδήλωση, είχαν ως αποτέλεσμα ακόμα και η ανάδοχος των ερευνών στο Κατάκολο, Energean Oil & Gas, να διαχωρίσει τη θέση της, τονίζοντας ότι ενημέρωση για τις έρευνες στον Πατραϊκό Κόλπο πρέπει προφανώς να γίνει από την ανάδοχο κοινοπραξία ΕΛΠΕ και αντίστοιχη εκδήλωση να γίνει και στον Πύργο για τη δραστηριότητα που θα αναπτυχθεί στο Κατάκολο. Μετά από αυτή την ανακοίνωση, είναι άγνωστο εάν η εταιρεία θα παραστεί και στην εκδήλωση.

Ειδικότερα, η Energean Oil & Gas στην ανακοίνωση που εξέδωσε, χαιρετίζει τις πρωτοβουλίες του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών, αρχών και επαγγελματικών φορέων, όπως συνέβη πρόσφατα και στα Ιωάννινα, όπου η εταιρεία συμμετείχε μαζί με το ΥΠΕΚΑ και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Παράλληλα, δηλώνει ότι κατανοεί πλήρως ότι η έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, στην οποία υπάγεται και ο Νομός Ηλείας, είναι η Πάτρα, ωστόσο είναι σαφές ότι η εταιρεία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την παραχώρηση του Πατραϊκού Κόλπου, η ενημέρωση για την οποία πρέπει προφανώς να γίνει από την ανάδοχο κοινοπραξία. Η Energean θεωρεί ως απαραίτητη και αυτονόητη την πραγματοποίηση αντίστοιχης εκδήλωσης στην πόλη του Πύργου, με επίκεντρο το σχέδιο έρευνας και εκμετάλλευσης του διαπιστωμένου κοιτάσματος υδρογονανθράκων στο Κατάκολο.

Επιπλέον, η Energean δεσμεύεται ότι σε κάθε περίπτωση και σε απόλυτη συνεννόηση με το ΥΠΕΚΑ και τους αρμόδιους φορείς, θα ενημερώσει την τοπική κοινωνία και τους θεσμικούς εκπροσώπους της αναλυτικά και υπεύθυνα για τη δραστηριότητα που έχει προγραμματιστεί στο Κατάκολο.



Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών