Θεσσαλονικιός θα ταξιδέψει 7.000 χιλιόμετρα με λεωφορείο | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Θεσσαλονικιός θα ταξιδέψει 7.000 χιλιόμετρα με λεωφορείο

17:28 | 27/10/14
Θεσσαλονικιός θα ταξιδέψει 7.000 χιλιόμετρα με λεωφορείο

Σκοπός του είναι να προβάλλει την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης

Την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Θεσσαλονίκης, «μιας από τις ωραιότερες πόλεις στον κόσμο», όπως λέει ο ίδιος, σκοπεύει να προβάλλει στο εξωτερικό ο 45χρονος Κωνσταντίνος Σουλούντσης, με «εργαλείο» ένα τουριστικό λεωφορείο, που τού διέθεσε (δωρεάν) τουριστικό πρακτορείο.

Το ταξίδι στις πόλεις του εξωτερικού, ένα project με την επωνυμία «ThessalonikigoestoEurope» θα ξεκινήσει στις 13 Μαρτίου 2015, θα διαρκέσει γύρω στις 20 μέρες και θα καλύψει μια απόσταση επτά χιλιάδων χιλιομέτρων, εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Σουλούντσης.

Η δε διαδρομή που θα ακολουθήσει το λεωφορείο είναι: Θεσσαλονίκη - Βελιγράδι - Βιέννη - Μόναχο - Λειψία - Βερολίνο - Αμβούργο - Κολωνία - Φρανκφούρτη - Στουτγάρδη - Άουγκσμπουργκ - Σάλτσμπουργκ - Δαλματικές Ακτές - Θεσσαλονίκη.

Προς το παρόν, ο κ. Σουλούντσης βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης εθελοντών – «πρεσβευτών» της πόλης που θα τον συνοδέψουν στο ταξίδι. «Όλοι μαζί θα διαφημίσουμε τα πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης, την εβραϊκή κληρονομιά της πόλης, κάθε στοιχείο πολιτισμού που την αναδεικνύει», επεσήμανε.

Παραπέμποντας στην πολιτιστική γραμμή του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης, ο κ. Σουλούντσης τόνισε ότι το δικό του εγχείρημα, "η Πολιτιστική Γραμμή του λεωφορείου Αρ. 50, ξεκινά ένα πολιτιστικό ταξίδι σε διάφορες χώρες και πόλεις της Ευρώπης, με στόχο να γνωρίσουν όλες αυτές οι χώρες και πόλεις, την πόλη μας και την ευρύτερη περιοχή".

Ο ίδιος έχει κάνει τις πρώτες συνεννοήσεις με το ΑΠΘ, τον κεντρικό Δήμο και άλλους φορείς που θα τού δώσουν αρκετό υλικό για την προβολή της πόλης και δηλώνει έτοιμος για αυτή την «αποστολή».

«Το λεωφορείο θα 'ντυθεί' έτσι ώστε να είναι ένα αυτοκινούμενο όχημα που θα έχει το σλόγκαν της Θεσσαλονίκης (Thessaloniki, Many Stories, one heart)», εξήγησε.

Τι ήταν, όμως, αυτό που τον οδήγησε στη «σύλληψη» της ιδέας και στην υλοποίησή της; Η απάντηση βρίσκεται στο παρελθόν και τα παιδικά χρόνια του κ. Σουλούντση, ο οποίος βρέθηκε με τους γονείς του (οικονομικοί μετανάστες) στη Γερμανία, όπου έζησε για 35 χρόνια κι έτσι αγάπησε την Ελλάδα μέσα από τις καλοκαιρινές του διακοπές.

Πηγή φωτογραφίας: seleo.gr

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών