«Καππαδοκία: Μεταξύ γης και ουρανού» | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

«Καππαδοκία: Μεταξύ γης και ουρανού»

12:10 | 29/10/14
«Καππαδοκία: Μεταξύ γης και ουρανού»

Ο κύκλος «Μαγναύρα» για τον ευρύτερο ελληνικό πολιτισμό και η Διακίδειος Σχολή Λαού Πατρών θα διοργανώσουν οπτικοακουστική παρουσίαση με θέμα: «Καππαδοκία: Μεταξύ γης και ουρανού»

Ομιλητής θα είναι ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, Σπήλιος Δ. Φασόης. Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου και ώρα 7μ.μ. στην αίθουσα Δικιδείου Σχολής Λαού Πατρών, στην οδό Κανάρη 58. Είσοδος ελεύθερη.

Τι θα περιλαμβάνει η παρουσίαση:

Οπτικοακουστική παρουσίαση, με αυθεντικό φωτογραφικό υλικό, της γης της Καππαδοκίας στην Κεντρική Μικρά Ασία. Τα μυθικά όρη με τα ηφαίστεια που διαμόρφωσαν ένα μοναδικό ανάγλυφο με εκπληκτικούς βραχώδεις σχηματισμούς. Οι υπόσκαφες κατοικίες. Η Χριστιανική παράδοση και οι Μεγάλοι Πατέρες της Εκκλησίας. Το μοναστικό κίνημα από τον 4ο αιώνα και οι αμέτρητες υπόσκαφες.

εκκλησίες και μοναστήρια με υπέροχες αγιογραφίες λαϊκής τεχνοτροπίας με λαμπερά χρώματα. Οι εκπληκτικές υπόγειες πόλεις - κατασκευασμένες από την αρχαιότητα έως και τα Βυζαντινά χρόνια - ως καταφύγια του πληθυσμού κατά τις εχθρικές επιδρομές. Οι ακαταπόνητοι Βυζαντινοί Ακρίτες, φύλακες των συνόρων. Η μάχη του Μαντζικέρτ και η εισβολή Τουρκόφωνων φύλων. Η αναγέννηση του 19ου αιώνα και τα υπέροχα μνημεία του Νεώτερου Ελληνισμού, σχολεία, εκκλησίες, μοναστήρια, αρχοντικά. Οι άνθρωποι της Καππαδοκίας. Οι Καραμανλήδες και τα Καραμανλήδικα. Η Χριστιανική Εξοδος του 1924 και το Υστατο Χαίρε του Σεραφείμ Ρίζου στην Πατρίδα. Η θρυλική Καισάρεια, το Κόραμα, η Μαλακοπή, η Σινασσός (η Αθήνα της Ανατολής), το Καραμανλήδικο Προκόπι, το Ουτς Χισάρ, το Ορτά Χισάρ, η Νεάπολις (Νέβσεχιρ), η Αραβησσός, το Αβανός, η Καρβάλη, το Περίστρεμμα, το Σέλμε. Η μοναδική Καππαδοκία με τα καλά κρυμμένα μυστικά της!

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών