Λακωνία: Επιφυλάξεις για το Φράγμα Κελεφίνας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Λακωνία: Επιφυλάξεις για το Φράγμα Κελεφίνας

21:32 | 8/10/14

Συμφωνεί με την υλοποίηση του φράγματος της Κελεφίνας, αλλά διαφωνεί σε θέματα που σχετίζονται με τις προεκτάσεις λειτουργίας του, η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο, με επικεφαλής τον Οδ. Βουδούρη

Με αφορμή την έγκριση της ΜΠΕ του έργου στο πρόσφατο συμβούλιο, η «Πελοπόννησος Πρώτα» τονίζει: «Στο σημαντικό αναπτυξιακό έργο του φράγματος της Κελεφίνας στη Λακωνία, η “Πελοπόννησος Πρώτα”, υποστήριξε την υλοποίηση του έργου, για λόγους περιβαλλοντικούς κοινωνικούς και παραγωγικούς, αλλά κατέγραψε σειρά παρατηρήσεων σε θέματα που σχετίζονται με τις περιβαλλοντικές παραμέτρους του, με την οικονομικότητα, την κατασκευή  και την ασφαλή λειτουργία του.

Επισήμανε  το κίνδυνο  της ουσιαστικής ακύρωσης του  έργου, εάν δεν προχωρήσει  άμεσα η  μελέτη και κατασκευή των δικτύων μεταφοράς του νερού στα πεδία εφαρμογής.

Ανέπτυξε την πάγια θέση, ότι  η εκτέλεση, η λειτουργία και η διεύθυνση  έργων διαχείρισης υδατικών πόρων, οφείλουν να ευρίσκονται αποκλειστικά υπό κοινωνικό και δημόσιο έλεγχο».

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών