Πάτρα: Έστειλαν ΕΝΦΙΑ σε νεκρή | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Πάτρα: Έστειλαν ΕΝΦΙΑ σε νεκρή

15:28 | 6/10/14
Πάτρα: Έστειλαν ΕΝΦΙΑ σε νεκρή

Φορολογικά "ζωντανή" γυναίκα που έχει πεθάνει από το 2008

Ιστορίες τρέλας με την υπογραφή του ελληνικού δημοσίου.

Όπως καταγγέλει στο thebest.gr o Αντώνης Νικολόπουλος, στις 2 Οκτωβρίου έλαβε ειδοποίηση στο όνομα της μητέρας του προκειμένου να καταβάλει ΕΝΦΙΑ, για ένα οικόπεδο σε περιοχή των Βραχναιίκων. Και μέχρι εδώ δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα, αν η μητέρα του δεν ήταν νεκρή από το 2008!

Ο κ. Νικολόπουλος λόγω του ΕΝΦΙΑ, ο οποίος μάλιστα στη συγκεκριμένη περίπτωση αφορά ένα πολύ χαμηλό ποσό (14,47 ευρώ) μπήκε σε ένα γραφειοκρατικό θέατρο του παραλόγου, το οποίο εκτυλίσσεται σε συνέχειες, καθώς ανακάλυψε ότι φορολογικά "ζωντανός" είναι και ο πατέρας του, o οποίος πέθανε το 1993! Και στις δύο περιπτώσεις οι γονείς του είναι ζωντανοί για το τμήμα μητρώου της εφορίας,  αλλά νεκροί για άλλα.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το μητρώο της Β ΔΟΥ Πατρών, η οποία έχει συγχωνευτεί με τη Γ΄, δεν έχει ενημερωθεί για τον θάνατο της μητέρας του, παρά το γεγονός ότι, όπως επισημαίνει, έχει γίνει δήλωση (Ε1) αποθανόντος, δήλωση αποδοχής κληρονομιάς κι έχουν υποβληθεί ληξιαρχικές πράξεις θανάτου και ότι άλλο είχε ζητηθεί. "Και πια δεν μιλάμε για διαφορετικές υπηρεσίες αλλά για διαφορετικά γραφεία μέσα στην ίδια υπηρεσία, μέσα στο ίδιο κτήριο, στον ίδιο όροφο..." αναφέρει χαρακτηριστικά στο thebest.gr o κ. Νικολόπουλος.

Με αφορμή την αποστολή ΕΝΦΙΑ στη νεκρή μητέρα του, ανακάλυψε ότι ούτε ο νεκρός πατέρας του έχει σβηστεί από το μητρώο της εφορίας.

Στη συνέχεια ο κ. Νικολόπουλος για να λύσει το πρόβλημα κλήθηκε να καταθέσει και στο τμήμα μητρώου τις αντίστοιχες ληξιαρχικές πράξεις θανάτου και πιστοποιητικά εγγυτέρων συγγενών. Όμως , όπως αναφέρει, για το δεύτερο προβλέπεται άλλος ένας γραφειοκρατικό Γολγοθάς.

"Τι και αν υπάρχει οικογενειακή μερίδα που αναφέρεται πότε απεβίωσε ο πατέρας μου, πότε απεβίωσε η μητέρα μου, πόσα παιδιά έχουν... δεν μπορεί να βγει τέτοιο πιστοποιητικό... Γιατί;Πρέπει δύο μάρτυρες να κάνουν ενυπόγραφη υπεύθυνη δήλωση με βεβαίωση γνησίου υπογραφής, ότι εγγύτεροι συγγενείς είναι οι τάδε και τάδε, ότι όταν ζούσε ήταν κάτοικος εκεί και τα παιδιά του είναι από πρώτο νόμιμο και μοναδικό γάμο!!!

Πηγή: thebest.gr

Σχετικά άρθρα


Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών