Η κυβέρνηση προχωρά στην ψήφιση της τροπολογίας για τα επιχειρηματικά κόκκινα δάνεια | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Η κυβέρνηση προχωρά στην ψήφιση της τροπολογίας για τα επιχειρηματικά κόκκινα δάνεια

12:29 | 12/11/14
Η κυβέρνηση προχωρά στην ψήφιση της τροπολογίας για τα επιχειρηματικά κόκκινα δάνεια

Και με τη στήριξη των τραπεζών αμύνεται στην πίεση της τρόικας για άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς

Με τη στήριξη των τραπεζών, όπως φάνηκε κατά τη χθεσινή νέα σύσκεψη Σαμαρά - Βενιζέλου παρουσία των εκπροσώπων του τραπεζικού συστήματος, η κυβέρνηση ελπίζει ότι θα καταφέρει να αμυνθεί αποτελεσματικά στην πίεση της τρόικας για άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς.

Στο τέλος του χρόνου λήγει η ισχύς της διάταξης Χατζηδάκη και οι εκπρόσωποι των δανειστών πιέζουν να μην υπάρξει νέο προστατευτικό καθεστώς. Η ελληνική πλευρά θέλει αντίθετα είτε παράταση της σημερινής προστασίας είτε αντίστοιχη διάταξη στη ρύθμιση για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια, που θα φέρει στη Βουλή μόλις “κλείσει” η διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των δανειστών για το θέμα ο νέος υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

Παράλληλα η κυβέρνηση προχωρά στην ψήφιση της τροπολογίας Δένδια για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια, χωρίς ουσιαστικές αλλαγές σύμφωνα με υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές, αν και δε συμφωνούν όλες οι τράπεζες και πιέζουν για “διορθώσεις”. Το Μαξίμου πάντως δεν επιθυμεί να εξελιχθεί το ζήτημα σε νέα εστία έντασης, με τη διαπραγμάτευση με την τρόικα να συνεχίζεται εξ αποστάσεως και με στόχο οι εκπρόσωποι των δανειστών να επιστρέψουν ει δυνατόν το Σαββατοκύριακο.

Της Βίκυς Σαμαρά
Πηγή: news247.gr

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών