Η «πλαστή» υπάλληλος υπεξαίρεσε ακόμα και εγγυητικές | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Η «πλαστή» υπάλληλος υπεξαίρεσε ακόμα και εγγυητικές

11:39 | 12/11/14
Η «πλαστή» υπάλληλος υπεξαίρεσε ακόμα και εγγυητικές
Στον ύπνο, εδώ και πολλά χρόνια φαίνεται πως έπιασε τις υπηρεσίες της Μεσσηνίας, η υπάλληλος του Τμήματος Προμηθειών της περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας, που πριν μερικές ημέρες αποδείχτηκε πως κρατούσε τη θέση του δημοσίου υπαλλήλου με πλαστό απολυτήριο Λυκείου.

Μέρα με την ημέρα, αποκαλύπτονται κι άλλες πτυχές της υπόθεσης, η οποία πλέον έχει φύγει από τον τομέα της απλής πλαστογραφίας και έχει περάσει στην υπεξαίρεση και την απάτη.

Και φυσικά η ίδια έχει εξαφανισθεί, μαζί με χιλιάδες ευρώ από εγγυητικές επιστολές έργων που ανέθετε το τμήμα που εργαζόταν και χειριζόταν η ίδια.

Από χθες στην περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας, καταφτάνουν δεκάδες ιδιοκτήτες ταξί, οι οποίοι καταγγέλλουν πως απευθύνθηκαν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και  Δανείων, για τις εγγυητικές επιστολές που είχαν καταθέσει στην περιφερειακή ενότητα για το έργο της μεταφοράς μαθητών και ενημερώθηκαν πως αυτές έχουν εισπραχθεί από τη συγκεκριμένη υπάλληλο με εξουσιοδοτήσεις που προσκόμισε και οι οποίες προφανώς είναι πλαστές. Οι ιδιοκτήτες ταξί κάνουν λόγο για εγγυητικές επιστολές από το 2010 έως και πέρυσι.

Κανείς δεν γνωρίζει μέχρι στιγμής πόσα χρόνια γινόταν αυτό, αφού τουλάχιστον από το 2006 η υπάλληλος αυτή χειριζόταν όλες τις προμήθειες και τις οικονομικές προσφορές στην τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, μαζί με το έργο μεταφοράς των μαθητών και από το 2010 στην περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας.  Μάλιστα, συμμετείχε και στις Οικονομικές Επιτροπές.

Σήμερα στην περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας, δηλώσεις για την υπόθεση έκαναν οι αντιπεριφερειάρχες Ντίνα Νικολάκου και Περικλής Μαντάς και η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη. Παράλληλα, έχουν συγκροτηθεί υπηρεσιακές επιτροπές που ερευνούν την υπόθεση, προκειμένου να διαπιστώσουν ποιες είναι οι διαστάσεις της.

Σε δηλώσεις της η κα Νικολάκου, είπε πως οι οδηγίες του Περιφερειάρχη είναι να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση, όποιες διαστάσεις, πολιτικές ή υπηρεσιακές έχει. Από την πλευρά της η κα Αλειφέρη είπε: «Λόγω του αντικειμένου που χειριζόταν το Τμήμα, βρισκόμαστε στην ολοκλήρωση της διαδικασίας της απογραφής του γραφείου της», ανακοινώνοντας παράλληλα ότι θα γίνει ριζική υπηρεσιακή αναδιάρθρωση στην περιφερειακή ενότητα.

Ωστόσο, το θέμα πλέον λαμβάνει τεράστιες διαστάσεις με πολλά ερωτήματα να ψάχνουν απάντηση:


  • Πως το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, εξαργύρωνε τις εγγυητικές επιστολές τρίτων, σε μια υπάλληλο και μάλιστα σχεδόν σε καθημερινή βάση; Αληθεύει ότι οι εγγυητικές εξαργυρώνονταν από υπάλληλο, που είναι συγγενής Υφυπουργού της Νέας Δημοκρατίας; Η συγκεκριμένη υπάλληλος, έχει διατελέσει στέλεχος της τοπικής Ν.Δ., κατέχοντας θέσεις, όπως Πρόεδρος του Τομέα Γυναικών Μεσσηνίας του κόμματος και Ταμίας της Τοπικής Οργάνωσης Καλαμάτας της Ν.Δ.
  • Πως μια υπάλληλος χειριζόταν όλες τις υποθέσεις προμηθειών «εν λευκώ»;
  • Κανένας προϊστάμενος (φυσικός ή πολιτικός) δεν είχε ελέγξει ποτέ τη δράση της;
  • Αληθεύει πως πριν πολλά χρόνια που υπηρετούσε σε ΟΤΑ, είχαν διαπιστωθεί και πάλι οικονομικές ατασθαλίες; Τι έγινε τότε; Τιμωρήθηκε;
  • Αληθεύουν καταγγελίες ιδιοκτητών ταξί, πως είχαν αναφέρει σε προηγούμενο αντιπεριφερειάρχη της Μεσσηνίας, ότι υπάρχει πρόβλημα με τις εγγυητικές επιστολές και αυτός δεν έδωσε καμία σημασία;
  • Γιατί δεν έχει κινηθεί ακόμα ποινική διαδικασία και έχει όλο το χρόνο που χρειάζεται για να εξαφανισθεί; Υπενθυμίζεται ότι η υπάλληλος έχει εξαφανισθεί από τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου και κανείς δεν ξέρει αν ακόμα βρίσκεται στην Ελλάδα ή έχει φύγει για το εξωτερικό.
  • Το ότι χρησιμοποίησε τη ΝΔ και το «κολλητή του Αντώνη» (οι … μισοί Μεσσήνιοι … «κολλητοί του Αντώνη» δηλώνουν!) σημαίνει ότι «κωλάνε» κάποιοι να βγάλουν «όλα τα στοιχεία στη φόρα»; Ο καθένας μπορεί να λέει και να ισχυρίζεται ότι θέλει… Άλλωστε οι σημερινές δηλώσεις της η κα Νικολάκου, που είπε πως «οι οδηγίες του Περιφερειάρχη είναι να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση (πολύ καλά λέει και έτσι πρέπει να πράξει μέχρι το τέλος ο Π. Τατούλης!), όποιες διαστάσεις, πολιτικές ή υπηρεσιακές έχει», λένε περισσότερα από τα «κλειστά» ακόμα στόματα…

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών