Κορινθία: Έναρξη 1ου Κύκλου Οινογνωσίας αύριο στην Κόρινθο | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Κορινθία: Έναρξη 1ου Κύκλου Οινογνωσίας αύριο στην Κόρινθο

19:23 | 11/11/14

Κορινθία: Έναρξη 1ου Κύκλου Οινογνωσίας αύριο στην Κόρινθο
Απευθυνόμενοι στο οινόφιλο κοινό, στόχος μας είναι να το μυήσουμε στον μεθυστικό κόσμο του κρασιού, δημιουργώντας την λέσχη οινοφίλων “wine club” και  διοργανώνοντας εκδηλώσεις οινικού ενδιαφέροντος


ΚΥΛΙΟΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ

Απευθύνονται τόσο σε αρχάριους όσο και προχωρημένους, με θέματα όπως π.χ:

– Αρχές Γευσιγνωσίας (αισθήσεις που συμμετέχουν στην οργανοληπτική δοκιμασία, συνθήκες διεξαγωγής π.χ χώρος, χρόνος, κατάλληλα ποτήρια, σειρά εξετασης δειγμάτων κ.λ.π)

– Παραγωγή του κρασιού (λιγα λόγια για το αμπέλι, τρύγος, λευκή-ερυθρή οινοποίηση, παλαίωση κ.λ. π)

– Τύποι-Κατηγορίες Κρασιών (λευκά, ροζέ, κόκκινα, ξηρά, γλυκά, αφρώδη κ.λ.π)

– Κατηγορίες αρωμάτων των κρασιών, Γευστική Ισορροπία (ο ρόλος των διαφόρων συστατικών του κρασιού  και η επίδρασή τους στον  χαρακτήρα του, οργανοληπτικά σφάλματα και προέλευσή τους, το λεξιλόγιο του δοκιμαστή κ.λ.π)

– Οινοπαραγωγικές Ζώνες και Ποικιλίες στην Ελλάδα και τον κόσμο (π.χ Νεμεα-Αγιωργήτικο)

– Κρασί και Φαγητό (γευστικοί συνδυασμοί και αντιθέσεις)

Πρώτος Κύκλος Σεμιναρίων Οινογνωσίας

Αναλυτικό πρόγραμμα 

«Η πρώτη επαφή με το κρασί και τα μυστικά του»

1η Συνάντηση

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2014, Ώρα: 7μμ, Διάρκεια: 2 ώρες

  • Η παραγωγή του κρασιού στον Κόσμο και την Ελλάδα  
  • Οινοπαραγωγικές περιοχές και ποικιλίες
  • Κατηγορίες οίνων
  • Διαβάζοντας μια ετικέτα
  • Γευστική δοκιμή και σχολιασμός 4 κρασιών

2η Συνάντηση

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014,  Ώρα: 7μμ, Διάρκεια: 2 ώρες

  • Τα διαφορετικά στυλ κρασιών, οικογένειες
  • Τρόπος και σειρά σερβιρίσματος, ο ρόλος της θερμοκρασίας και των ποτηριών
  • Κρασί και φαγητό, αρμονίες και αντιθέσεις
  • Δημιουργία και διαχείριση προσωπικής κάβας
  • Γευστική δοκιμή και σχολιασμός 4 κρασιών

3η Συνάντηση

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014,  Ώρα: 7μμ, Διάρκεια: 2 ώρες

  • Εισαγωγή στην γευσιγνωσία οίνων – πλαίσιο και συνθήκες
  • Αισθήσεις που συμμετέχουν (αφή, ακοή, όραση, όσφρηση, γεύση)
  • Γευστικοί χαρακτήρες – Ισορροπία
  • Ρόλος και επίδραση των διάφορων συστατικών του οίνου στο γευστικό αποτέλεσμα
  • Γευστική δοκιμή και σχολιασμός 4 κρασιών


*Κάθε συνάντηση αποτελεί  συνέχεια της προηγούμενης όσον αφορά στη θεματολογία, είναι όμως και αυτοτελής, με την έννοια ότι δεν υποχρεώνεται κάποιος να τις παρακολουθήσει όλες, αλλά επιλέγει ανάλογα τον ενδιαφέρον του, κάθε φορά.                                               

Τόπος διεξαγωγής των σεμιναρίων

Κάβα ΕΥΟΙΝ ΕΥΑΝ, Παραλία Κανταρέ, Κόρινθος

Πληροφορίες και συμμετοχές

Ιωάννα Δαβλέρη
ΕΥΟΙΝ ΕΥΑΝ  –  ΟΙΝΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
27410 23422 & 6977451531
Email: ioannadavleri@yahoo.gr
Web: www.evoin-evan.eu

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών