Πάτρα: Οι Άνθρωποι με την Αγάπη | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Πάτρα: Οι Άνθρωποι με την Αγάπη

11:43 | 11/11/14
Πάτρα: Οι Άνθρωποι με την Αγάπη
Καθημερινά σιτίζουμε 1.400 άτομα, ενώ ετοιμάζονται σε χώρο της Εκκλησίας στην Ανω πόλη, κοντά στον Παντοκράτορα, φαγητό, το οποίο ιερείς μας μεταφέρουν σε όλη την πόλη σε άτομα που δεν μπορούν εύκολα να μετακινηθούν».

Αυτό τον μικρό απολογισμό έκανε χθες το βράδυ στον κατάμεστο ναό του Αγίου Ανδρέου ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, θέλοντας να ενημερώσει τους παρισταμένους για το πού πηγαίνουν τα χρήματα που εμπιστεύονται στην τοπική Εκκλησία, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο απολογισμός αυτός έγινε κατά την εκδήλωση των φιλοπτώχων Ταμείων των ενοριών της Μητροπόλεως Πατρών, που συνδυάστηκε με τη βράβευση των χορηγών και συμπαραστατών στο φιλανθρωπικό έργο της τοπικής Εκκλησίας.

Ο κ. Χρυσόστομος ανέφερε ακόμα ότι με χορηγεία από τη Μητρόπολη σπουδάζουν 20 νέοι και νέες, άλλοι στην Ελλάδα και άλλοι στο εξωτερικό και η μηναία δαπάνη για αυτό τον σκοπό είναι 8.000 ευρώ. Μίλησε για τον οίκο φιλοξενίας απόρων φοιτητων, για τον οίκο φιλοξενίας των συγγενών ασθενών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της πόλης, και ο οποίος θα εγκαινιαστεί στις 27 Νοεμβρίου, αλλά και για τις ανθρωπιστικές αποστολές που έχουν γίνει, με πιο πρόσφατες προς τους σεισμοπλήκτους της Κεφαλονιάς και τους πλημμυροπαθείς της Σερβίας.

Οι Πατρινοί έχουν αποδείξει τα φιλάνθρωπα αισθήματά τους, με τα τρόφιμα που προσέφεραν στους 4.000 πρόσφυγες που ζούσαν στην πόλη όταν πρωτοήρθα στην Πάτρα, οπότε η κάθε ενορία εκ περιτροπής είχε αναλάβει την καθημερινή τους σίτιση».

Ακολούθησε η βράβευση χορηγών του φιλανθρωπικού έργου της Μητροπόλεως.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών