Πάτρα: Συνεχίζεται η αποχή των δικηγόρων για τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Πάτρα: Συνεχίζεται η αποχή των δικηγόρων για τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας

12:46 | 24/11/14
Πάτρα: Συνεχίζεται η αποχή των δικηγόρων για τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας
Συνεχίζουν την αποχή τους μέχρι και την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, οι δικηγόροι των Πατρών και όλης της χώρας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, αλλά και μιας σειράς διατάξεων που όπως υποστηρίζουν βάζουν σε κίνδυνο τα δικαιώματα των πολιτών, όπως για παράδειγμα μέσω της δυνατότητας που θα παρέχεται για παράλληλους πλειστηριασμούς ενός ακινήτου για χρέη.

Για πρώτη φορά θα διεξαχθεί σε όλους τους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας δημοψήφισμα (2 και 3 Δεκεμβρίου), σε μια προσπάθεια να δείξει ο κλάδος σύσσωμος την αντίθεσή του, αλλά και για να διαφανεί ο προβληματισμός του δικηγορικού κόσμου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πλέον στις περισσότερες αστικές υποθέσεις μπαίνουν ασφυκτικές ημερομηνίες κατάθεσης των δικογράφων, κυρίως όμως των ακροατηρίων, παρ' ότι τα πινάκια των δικαστηρίων έχουν καταλειφθεί για την επόμενη διετία. Και όχι μόνο αυτό, αλλάζει ο τρόπος εκδίκασης, καθώς πλέον δεν θα χρειάζονται μάρτυρες αλλά οι έγγραφες θέσεις των δύο πλευρών.

«Με το δημοψήφισμα θα αναδειχτεί ότι η αντίθεση στις διατάξεις αφορούν το σύνολο των δικηγόρων για να μην υπάρξει παρερμηνεία» σημειώνει στην «Π» ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών Νίκος Παπάκος.

Μέχρι πρότινος, ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωνε ότι θα αφουγκραζόταν τη στάση του δικηγορικού σώματος, όμως οι αλλαγές που προωθούνται δεν συναντούν τις θέσεις του κλάδου.

Την περασμένη εβδομάδα συνεδρίασε η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων που επανέλαβε τη θέση της ότι με τις επιχειρούμενες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου ευνοούνται αποκλειστικά οι τράπεζες σε βάρος των δικαιωμάτων των πολιτών. Στη συνεδρίαση επισημάνθηκε ότι το νομοσχέδιο όχι μόνον δεν συμβάλλει στην επιτάχυνση της πολιτικής δίκης, αλλά αντίθετα επιτείνει στην επιβράδυνσή της, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα, ανασφάλεια δικαίου και εν τέλει έλλειμμα δικαιοσύνης.

Γ. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών