Στην τελική ευθεία οι συμμαχίες και τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Στην τελική ευθεία οι συμμαχίες και τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

09:52 | 11/12/14
Στην τελική ευθεία οι συμμαχίες και τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογικός συναγερμός σήμανε στον 6ο όροφο της Κουμουνδούρου με τα μέλη της πολιτικής γραμματείας να προγραμματίζουν τις επόμενες κινήσεις. Διαβάστε στο ρεπορτάζ πως προχωρά το «φλερτ» του ΣΥΡΙΖΑ με τη Ραχήλ Μακρή

Εκλογικά σχέδια κατέστρωναν χτες το βράδυ πίσω από τις κλειστές πόρτες της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ τα 22 μέλη του οργάνου μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα, θεωρώντας πως σύντομα η Βουλή θα διαλυθεί.

Ήδη συγκροτείται η επιτροπή ψηφοδελτίων στην οποία θα συμμετέχουν σίγουρα ο πρόεδρος, αλλά και ο γραμματέας μαζί με ακόμα 2-3 μέλη. Η επιτροπή στη συνέχεια θα κάνει την εισήγησή της που θα φτάσει στην Κεντρική Επιτροπή. Η κρίσιμη συνεδρίαση δεν αποκλείεται να γίνει το Σαββατοκύριακο 27-28 Δεκεμβρίου, παραμονή της τελευταίας προεδρικής ψηφοφορίας. Εκεί τα στελέχη θα κληθούν να πάρουν καθοριστικές αποφάσεις για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων, αλλά και τις συμμαχίες που θα ακολουθήσει το κόμμα.

Το θέμα των συνεργασιών εξακολουθεί να αποτελεί σημείο τριβής, καθώς, έστω και σε χαμηλούς τόνους, χθες η αριστερή πτέρυγα του κόμματος δεν παράλειψε να εκφράσει τις πάγιες επιφυλάξεις της, που είχε επισημάνει και γραπτώς στην τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής τον Οκτώβριο.

Δεν είναι τυχαίο, πάντως, πως ο Αλέξης Τσίπρας στην εισήγησή του κάλεσε τα στελέχη να είναι σε εγρήγορση τονίζοντας πως «δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα λεπτό».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, άλλωστε είχε δώσει το στίγμα των προθέσεών του σχετικά με τις συμμαχίες στην τελευταία συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στα μέσα Νοεμβρίου. Είχε επισημάνει πως «σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να είμαστε συνεπείς, αλλά και ευέλικτοι. Σταθεροί στις ιδέες μας, αλλά και διορατικοί. Οι αντίπαλοί μας, είναι αλήθεια, θα μας ήθελαν κλεισμένους και απομονωμένους στα κάστρα της βεβαιότητας και της υπεροψίας».

Για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων η Κεντρική Επιτροπή αναμένεται να θέσει τα κριτήρια με βάση το καταστατικό λειτουργίας του κόμματος, ενώ θα υπάρξει και ένας κώδικας δεοντολογίας που θα ψηφιστεί από το σώμα.

Την ίδια στιγμή, όπως τόνισε και ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, οι βολιδοσκοπήσεις με ανεξάρτητους βουλευτές γίνονται καθημερινά στην Βουλή, ενώ δεν απέκλεισε να πραγματοποιηθούν και νέες συναντήσεις με αντιπροσωπεία του κόμματος.

Το «φλερτ» με τη Ραχήλ Μακρή

Από την πρώτη στιγμή που η Ραχήλ Μακρή βρέθηκε έξω από την είσοδο του ραδιομεγάρου της πρώην ΕΡΤ μαζί με την Ζωή Κωνσταντοπούλου μέχρι και την έξοδό της από τους ΑΝΕΛ τα σενάρια για συμπόρευση των δυο πλευρών φούντωναν.

Η ίδια ξεκαθαρίζει πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν την έχει καλέσει να συζητήσουν, όμως οι παροικούντες την Κουμουνδούρου δεν αποκλείουν το «φλερτ» που έχει ξεκινήσει να οδηγήσει σε «γάμο».

Σύμφωνα με πληροφορίες του news247, μια πρώτη «κρούση», έχει ήδη γίνει, καθώς στο πλαίσιο των προσκλήσεων που έχει απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε αντιμνημονιακές δυνάμεις η Ραχήλ Μακρή έχει κληθεί να συμμετάσχει στην περιφερειακή συνδιάσκεψη που θα πραγματοποιήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις 20 Δεκεμβρίου στην πατρίδα της βουλευτού στην Κοζάνη.

«Δεν μπορώ να συμπράξω και να δώσω την ψήφο μου προκειμένου να συνεχίσει αυτή η μνημονιακή πολιτική του Σαμαρά και του Βενιζέλου που κατά την άποψή μου οδήγησε τους συμπολίτες μου σε αυτή την ανθρωπιστική κρίση», τόνιζε χτες στον ΣΚΑΪ η ανεξάρτητη βουλευτής με κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να τονίζουν με νόημα πως οι τοποθετήσεις της και η στάση της έχουν δημιουργήσει ήδη ένα καλό κλίμα.

Υπενθυμίζεται πως η ίδια έχει δηλώσει πως «αν μου κάνει επίσημα πρόταση ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάω και θα συζητήσω».

Του Αντώνη Αντζολέτου
Πηγή: news247.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών