Συμφωνία συνεργασίας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας με Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Αζερμπαϊτζάν | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Συμφωνία συνεργασίας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας με Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Αζερμπαϊτζάν

02:07 | 24/12/14
Συμφωνία συνεργασίας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας με Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Αζερμπαϊτζάν

Αφορμή για τη συμφωνία η διέλευση και κατασκευή του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου

Στις 19 Δεκεμβρίου 2014, κατά την διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του Αντιπροέδρου Διεθνών Σχέσεων και Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας D.Sc. Καθ. Ευάγγελου Σίσκου και του Αν. Καθ. Κωνσταντίνου Τσανακτσίδη στο Κρατικό Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Αζερμπαϊτζάν (ASEU), στο Μπακού, υπογράφηκαν δύο διμερή μνημόνια συνεργασίας μεταξύ των δύο ΑΕΙ.

• Γενική συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του ΤΕΙ ΔΜ και του ASEU

• Συμφωνία μεταξύ του ΤΕΙ ΔΜ και του ASEU για την πραγματοποίηση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην «Διαχείριση και Μεταφορά Φυσικού αερίου και πετρελαίου» (Petroleum oil and gas management and transportation) στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, οι δυο πλευρές, ο Πρύτανης του Κρατικού Οικονομικού Πανεπιστημίου του Αζερμπαϊτζάν Ανταλάτ Μουράντοφ, ο Κοσμήτωρ της Σχολής Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Μανσούρ Μπαρχουντάροφ και ο Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στην Διοίκηση Επιχειρήσεων Ναζίμ Χατζίεφ από τη μια πλευρά, ο Αναπληρωτής Προέδρου του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας Καθ. Ε. Σίσκος και ο Αν. Καθ. Κ. Τσανακτσίδης από την άλλη, συζήτησαν τις δυνατότητες διμερούς εκπαιδευτικής και ερευνητικής συνεργασίας με επίκεντρο τη συνδιοργάνωση κοινού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην «Διαχείριση και Μεταφορά Φυσικού αερίου και πετρελαίου» (Petroleum oil and gas management and transportation) στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

Ο πρύτανης του Κρατικού Οικονομικού Πανεπιστημίου του Αζερμπαϊτζάν Ανταλάτ Μουράντοφ, προσκάλεσε τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας να επισκεφθεί το Πανεπιστήμιο και να καθορίσουν τις ενέργειες για την περαιτέρω συνεργασία. Αφορμή για τη συμφωνία αυτή αποτέλεσε η διέλευση και κατασκευή του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP) από την Βόρεια Ελλάδα και ιδιαίτερα από την Δυτική Μακεδονία (περιοχές Καστοριάς, Άργους Ορεστικού, Νεστορίου, Εορδαίας και Αμυνταίου).

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών