Τατσόπουλος για ΠτΔ: «Δεν θα είμαι ούτε Ιφιγένεια, ούτε σωτήρας» - Γεωργιάδης: “Φοβάται” | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Τατσόπουλος για ΠτΔ: «Δεν θα είμαι ούτε Ιφιγένεια, ούτε σωτήρας» - Γεωργιάδης: “Φοβάται”

13:52 | 14/12/14
Τατσόπουλος για ΠτΔ: «Δεν θα είμαι ούτε Ιφιγένεια, ούτε σωτήρας» - Γεωργιάδης:  “Φοβάται”

Τι δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος για τα "αρχοντόπουλα" Σαμαρά και Τσίπρα, την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας - Ποια η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη

Την απόφασή του να μην ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας επανέλαβε ο ανεξάρτητος βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θα είμαι ούτε Ιφιγένεια, ούτε σωτήρας της χώρας... Να κατέβουμε ενωμένοι και να ψηφίσουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να αφήσουμε τα παραμύθια».

Ερωτηθείς στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ αν κάποιος προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί του, ο κ. Τατσόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν «με έχει πάρει κανείς δεν με έχει πλησιάσει κανείς και δεν είμαι και προσεγγίσιμος».

«Ό,τι και να ψηφίσω δύσκολα θα κυκλοφορώ στους δρόμους» σημείωσε.

«Έχουμε δυο αρχοντοπούλα, τον Σαμαρά και τον Τσίπρα, το πρώτο μιλάει για ‘μαξιλαράκια’, ‘ξαπλώστρες κοινοβουλευτικές’ που θα τον βοηθήσουν στα δύσκολα , το άλλο αρχοντόπουλο λέει ότι οποίος παρεκκλίνει στο παραμικρό θα τον λέμε ‘αργυρώνητο ή αποστάτη’, λένε το ίδιο με αυτόν τον τρόπο, απεκδύονται των δικών τους ευθυνών, και την ευθύνη θα έχουν μια δράκα βουλευτών που θα είναι είτε ‘αποστάτες’ ή ‘μειοδότες’.

Ο ένας θα με πει ‘αποστάτη’ και ‘θεατρίνο της ‘τελευταίας ώρας’ αν ψηφίσω Πρόεδρο, ο άλλος θα με πει ‘εθνικά ανεύθυνο’» παρατήρησε. «Τα συμφέροντα του έθνους να τα σκεφτεί η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό λέμε κι εγώ, και άλλοι επτά βουλευτές» πρόσθεσε.

«Οι αγορές γελάνε και με τον Σαμαρά που λέει ότι σκίζει τα μνημόνια, οι αγορές γελάνε με το πολιτικό επίπεδο της χώρας, και οι δυο παίζουν στον αστερισμό του λαϊκισμού, όταν βλέπω και τους δυο νομίζω ότι βλέπω τον Γιώργο Φούντα σε δυο ρόλους» σημείωσε ο κ. Τατσόπουλος, εκφράζοντας την πρόθεσή του να συνταχθεί με Το Ποτάμι. Όσον αφορά το ενδεχόμενο ίδρυσης κόμματος από τον Γιώργο Παπανδρέου, είπε ότι «το γέλιο του Θεού είναι να κάνει κόμμα και ο ΓΑΠ».

Απαντώντας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης απευθυνόμενος στον ανεξάρτητο βουλευτή δήλωσε «ωραία ανάλυση για σχολιαστή τηλεόρασης, εσύ είσαι βουλευτής... Ο βουλευτής Τατσόπουλος λέει ότι ‘αν και το συμφέρον του έθνους είναι να ψηφίσω Πρόεδρο’ και δεν ψηφίζει για να μη γίνει Ιφιγένεια, τότε φοβάται.»

Ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για ατυχέστατη η σύγκριση Σαμαρά – Τσίπρα. «Έκανε αυτή τη δήλωση σε συνέντευξή του για να δείξει ότι η κυβέρνηση είναι σταθερή και έχει κυβερνητική πλειοψηφία, για την ψήφιση προϋπολογισμού μιλούσε, όχι για την Προεδρία» υποστήριξε.

«Θεέ μου τι είπε ο Μέγα Ναπολέων των αγορών ‘θα βαράμε τα νταούλια και οι αγορές θα χορεύουν’» ανέφερε μάλιστα σαρκαστικά ο βουλευτής της ΝΔ για τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα. Ο Άδωνις Γεωργιάδης παραδέχθηκε πάντως, ότι μετά τις ευρωεκλογές του Ιουνίου η κυβέρνηση κόλλησε στις μεταρρυθμίσεις. 

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών