Τράπεζα Κύπρου: Η κυπριακή οικονομία μπορεί να επανέλθει σε θετικούς ρυθμούς το 2015 | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Τράπεζα Κύπρου: Η κυπριακή οικονομία μπορεί να επανέλθει σε θετικούς ρυθμούς το 2015

17:11 | 1/12/14
Τράπεζα Κύπρου: Η κυπριακή οικονομία μπορεί να επανέλθει σε θετικούς ρυθμούς το 2015

Η μέχρι τώρα πορεία προόδου προς έξοδο από την κρίση επιτυγχάνεται με ρυθμούς πιο γρήγορους και αποτελέσματα πιο θετικά από τις αρχικές προβλέψεις, επεσήμανε η Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Χρυστάλλα Γιωρκάτζη

Αισιοδοξία ότι το 2015 μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία για επάνοδο της κυπριακής οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, εξέφρασε η Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, ενώπιον των μελών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, η οποία συζητεί τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2015.

Η αισιοδοξία της αυτή, σύμφωνα με την κ. Γιωρκάτζη, βασίζεται στο γεγονός ότι η μέχρι τώρα πορεία προόδου προς έξοδο από την κρίση επιτυγχάνεται με ρυθμούς πιο γρήγορους και αποτελέσματα πιο θετικά από τις αρχικές προβλέψεις.

Ανέφερε ότι οι τελευταίες αναθεωρημένες προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για συρρίκνωση του κυπριακού ΑΕΠ κατά 2,8% το 2014 “φαίνονται πιο ρεαλιστικές”.

Ανέφερε επίσης ότι δεν εξυπηρετείται σήμερα ο ρόλος των τραπεζών για διοχέτευση ρευστότητας στην πραγματική οικονομία και ανακοίνωσε ότι η Κεντρική Τράπεζα έχει "στρατηγική να εφαρμόσει μέτρα ανάλογα με αυτά της Ευρωπαίκής Κεντρικής Τράπεζας ώστε να ωθήσουμε τις τράπεζες να διοχετεύσουν δανεισμό προς την πραγματική οικονομία πάντα με τρόπο βιώσιμο και με ζητούμενο τη δυνατότητα του δανειολήπτη της αποπληρωμής των δανείων".

Σημείωσε, ωστόσο, ότι δεν θα ήθελε προς το παρόν να τα ανακοινώσει.

Ανέφερε επίσης μετά την ολοκλήρωση των τεστ αντοχής, “η Κεντρική Τράπεζα θα μπορέσει τώρα να επικεντρωθεί και να εγκύψει στο θέμα των αναδιαρθρώσεων των δανείων που πρέπει να είναι λογικές, δίκαιες και βιώσιμες γεγονός που θα μειώσει τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και που αναμένεται να έχει θετικές επιπτώσεις στα επιτόκια και στο γενικότερο οικονομικό κλίμα προς όφελος των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων”.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών