Από... 0 έως 3 σταυρούς στους Αχαϊούς | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Από... 0 έως 3 σταυρούς στους Αχαϊούς

12:16 | 25/1/15

Στην Αχαΐα θα ψηφίσουν 276.080 ψηφοφόροι, από τους οποίους οι 134.736 άνδρες και 141.344 γυναίκες. Ο πληθυσμός της Αχαΐας μειώθηκε σύμφωνα με την απογραφή του 2011 και έτσι χάθηκε μια έδρα. Από τις εκλογές θα εκλεγούν 8 βουλευτές από την Αχαΐα

Οι ψηφοφόροι θα μπορούν να βάλουν έως 3 σταυρούς προτιμήσεως στα ψηφοδέλτια.
Στην περίπτωση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, δεν χρειάζεται σταυρό προτιμήσεως ο Γιώργος Παπανδρέου ως πρώην πρωθυπουργός.

Στο μεταξύ η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βρίσκεται σε ετοιμότητα για να μπορέσει να μεταδώσει τα αποτελέσματα των αυριανών εκλογών.

Με το Ειδικό Πληροφοριακό Σύστημα, τα αποτελέσματα σε Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία -και συγκεντρωτικά στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας- θα μεταδίδονται έγκυρα και υπεύθυνα στο εσωτερικό δίκτυο των κτιρίων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και στο διαδίκτυο (internet) χωρίς καμία χρονική καθυστέρηση (μετάδοση σε πραγματικό χρόνο) από την ειδική ιστοσελίδα της ΠΔΕ, ekloges2015.pde.gov.gr, καθώς και μέσω του Εθνικού Δικτύου ΣΥΖΕΥΞΙΣ.

Από τις 7.00 το απόγευμα σήμερα, όποτε και θα αρχίσει η ομοβροντία των έξιτ πολ, αναμένεται να ξεκινήσει η καταχώρηση στο σύστημα των αποτελεσμάτων για τα κόμματα, ενώ από τις 11 περίπου το βράδυ και μετά θα γίνεται παράλληλα και η διαδικασία ανάρτησης αποτελεσμάτων σταυροδοσίας των υποψηφίων βουλευτών.

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών