Οι βουλευτικές έδρες και οι σταυροί προτίμησης ανά εκλογική περιφέρεια | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Οι βουλευτικές έδρες και οι σταυροί προτίμησης ανά εκλογική περιφέρεια

11:53 | 25/1/15
Οι βουλευτικές έδρες και οι σταυροί προτίμησης ανά εκλογική περιφέρεια

Πώς έχει διαμορφωθεί το εκλογικό τοπίο με τις αυξομειώσεις εδρών; Πόσους βουλευτές "βγάζει" κάθε εκλογική περιφέρεια και πόσους σταυρούς βάζουμε; Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Έως τις 7 το απόγευμα της Κυριακής θα παραμείνουν ανοιχτές οι κάλπες σε όλη τη χώρα,οπότε θα έχουμε και τα αποτελέσματα των exit polls ενώ η πρώτη ασφαλής εκτίμηση του αποτελέσματος αναμένεται στις 21:30.

Το εκλογικό σώμα ανέρχεται σε 9.808.760 εκλογείς που θα κληθούν να ψηφίσουν σε 19.449 εκλογικά τμήματα. Σε 14 από τις 56 εκλογικές περιφέρειες υπήρξαν αυξομειώσεις εδρών που αλλάζουν τον μέχρι τώρα εκλογικό χάρτη.

Το νέο εκλογικό τοπίο, όπως παρουσιάζεται στην εφημερίδα Το Βήμα, έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Στην Β’ Αθηνών προστέθηκαν δυο έδρες και από 42 ανέρχονται πλέον σε 44. Στην Αττική προστέθηκαν τρεις έδρες και από 12 πήγαν 15 ενώ η Θεσπρωτία, που ήταν μονοεδρική, γίνεται πλέον δυεδρική. Επίσης, στην Β’ Θεσσαλονίκης προστέθηκαν δυο έδρες και από 7 έγιναν 9, στις Κυκλάδες μία έδρα και από 3 αυξήθηκαν σε 4, ενώ στην Μαγνησία, όπου επίσης προστέθηκε μια έδρα, αυξήθηκαν από 5 σε 6.

Όσον αφορά τις μειώσεις εδρών στην Α’ Αθήνας είχαμε την μεγαλύτερη (-3) και από 17 πήγαν 14, ενώ σε στις υπόλοιπες  μειώθηκαν κατά μια με αποτέλεσμα: στην Αιτωλοακαρνανία έγινα 7 (από 8), στην Αχαία 8 (από 9), στην Βοιωτία 3 (από 4), στην Ηλεία 5 (από 6), στην Καρδίτσα 4 (από 5), στις Σέρρες 6 (από 7) και στα Τρίκαλα 4 (από 5).

Υπενθυμίζεται επίσης ότι οι 7 (από 8 που ήταν) μονοεδρικές της χώρας είναι: τα Γρεβενά, η Ευρυτανία, η Ζάκυνθος, η Κεφαλληνία, η Λευκάδα, η Σάμος και η Φωκίδα

Πόσους σταυρούς βάζουμε ανάλογα με την εκλογική περιφέρεια

Ακολουθούν αναλυτικά οι σταυροί προτίμησης που μπαίνουν σε κάθε εκλογική περιφέρεια καθώς και το σύνολο των υποψηφίων:

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών